Medicii de familie părăsesc Gorjul

Zeci de medici de familie din Gorj şi-au anunţat intenţia de a părăsi sistemul medical din Gorj, dezamăgiţi de probleme pe care le au cu Casa de Asigurări de Sănătate. În Gorj, în ultimul timp, nu mai puţin de patru medici au plecat în străinătate pe salarii de mii de euro lăsându-şi în urmă cabinetele din judeţul nostru. Până şi preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj spune că este pe punctul de a accepta o ofertă de muncă venită din Franţa.

Judeţul Gorj pare să rămână din ce în ce mai mult fără cadre medicale. Dacă până acum se punea mare accent pe plecarea doctorilor şi asistenţilor medicali, iată că a venit şi rândul medicilor de familie să se gândească la părăsirea sistemului sanitar din Gorj. Potrivit preşedintelui Patronatului Medicilor de Familie din Gorj, Mihai Moisescu, până acum au plecat deja patru medici din cadrul medicinii de familie, trei dintre ei în Franţa şi unul în Marea Britanie. „Şi cum să nu pleci din condiţiile care ţi le oferă statul român în condiţiile pe care ţi le oferă alte state din vest. Numai salariile sunt de mii de euro, ca să nu mai vorbim de aparatură, cabinete şi alte dotări. Din Gorj numai patru au avut curajul să facă definitiv acest pas însă numărul celor care s-au interesat este de ordinul zecilor”, a declarat Mihai Moisescu.

Şi cum salariul de câteva mii de euro este o adevărată tentaţie, chiar şi preşedintele patronatului din Gorj a luat în considerare această variantă. În cazul în care problemele cu Casa de Asigurări de Sănătate nu se rezolvă mai repede, acesta se gândeşte insistentă să părăsească şi el Gorjul. „Recent am primit o nouă ofertă să plec să muncesc ca medic în Franţa şi vă spun că oferta nu este de aruncat. Eu am vrut să plec mai de mult dar am tot sperat că se vor îndrepta lucrurile dar se pare că merg tot mai prost aşa că este posibil să iau în considerare această variantă”, a declarat Mihai Moisescu.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: