Medicii de familie protestează la Târgu Jiu. „Coridoarele spitalelor vor fi arhipline, policlinicile la fel”

Medicii de familie ies în stradă, la Târgu Jiu. În Piața Prefecturii va avea loc un miting, joi, de la ora 11.00. Veniturile mici și contractul-cadru sunt nemulțumirile cadrelor medicale. Dacă nu vor fi ascultați, medicii amenință cu blocarea activității de anul viitor, a explicat Mihail Moisescu, președintele Colegiului Medicilor de Familie din Gorj.

Reporter: Care este calendarul protestelor la Gorj?

Mihail Moisescu: Noi vom fi la Prefectură, la ora 11.00. Voi înmâna un memoriu prefectului, vom avea o discuție, după care, în prezența presei, vor avea loc declarații. La Prefectură, pentru că nu avem unde merge în altă parte. Memoriu îl vom da publicității joi. Am pregătit o scrisoare deschisă pentru domnul Liviu Dragnea. Memoriul pentru prefect este axat pe această scrisoare.

Rep.: Care este cel mai important mesaj pe care i l-ați transmis domnului Dragnea în această scrisoare?

M.M.: Ar fi cam două mesaje importante. Primul: bani pentru medicina de familie și doi: modificarea contractului-cadru care este o prostie. Probabil va fi menținut tot așa.

Rep.: Ce se va întâmpla dacă nu veți găsi înțelegere?

M.M.: Dacă aceste lucruri nu se fac, vom fi obligați să oprim activitatea de la anul. În condițiile astea, nu mai putem. Să vedem ce se va întâmpla de atunci. Coridoarele spitalelor vor fi arhipline, policlinicile la fel, și așa mai departe. Totul va fi sufocant. Știți ce înseamnă trei mii de consultații minimum pe care le fac medicii de familie? Tot atâtea vor ajunge la Unitatea de Primiri Urgențe. Lucrurile sunt acute. Nu se mai poate. Pe noi nu ne mai bagă nimeni în seamă. Toată lumea vorbește despre salarii. Noi avem venituri și sunt mici. Este o sumă pe care vrea sau nu vrea să o dea Parlamentul. Suntem 12 mii de oameni în toată țara. Asta nu înțelege Dragnea.

Vizualizări: 1,676

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: