Sindicalistul Manu Tomescu face anunțul: intră sau nu în concurs?

Unul din liderii Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, susține că a fost acuzat pe nedrept de liderii SMEO că a fost promovat șef de tură, folosindu-se de funcția sindicală. „Sunt minciuni grosolane”, susține Tomescu. Acesta are însă o veste legată de concursul pentru postul de conducător formație de lucru, ce va fi organizat în noiembrie de Complexul Energetic Oltenia.

Reporter: Domnule Tomescu, cum comentați acuzațiile celor de la SMEO? Ei spun că ați obținut ce v-ați dorit de la directorul Boza și că v-ați aranjat postul de șef de tură.

Manu Tomescu: Sunt minciuni grosolane. Mint cu nerușinare, fără să aducă dovezi.

Reporter: Deci nu sunteți șef de tură ?

M.T.: Nu. Puteți să verificați la conducerea companiei sau a sucursalei. După cum știți, sunt posturi de CFL-işti scoase la concurs, chiar în această perioadă. Am și eu studiile și calificarea necesare pentru a ocupa un astfel de post, dar pană acum nu mi s-a oferit niciodată ocazia să fiu promovat, nici prin decizie directă și nici prin concurs. Și, dacă îmi permiteți, aș vrea să vă dau chiar exemplu cu situația mea, ca să se lămurească lucrurile în această privință. Pe circuitele unde eu lucrez de peste 20 de ani, posturile erau ocupate prin decizia directă a conducerii, iar eu nu am avut nici ochii albaștri și nici părul creț pentru a fi promovat. Înțelegeți ce vreau să spun! Vă mărturisesc că și eu îmi doresc să promovez din punct de vedere profesional, dar m-am gândit că e corect și normal să aștept să promovez pe locul de muncă unde îmi desfășor activitatea. După concedierile din 2015, când s-a eliberat un post și la locul meu de muncă, a fost adus un lider de la SMEO. Un băiat venit din alt atelier, care nu mai lucrase niciodată pe acele instalații. Și nu vreau să se înțeleagă greșit că aș avea ceva cu persoana respectivă. Este un coleg ok și mă înțeleg bine cu el. Dar eu mă refer aici ca și principiu de promovare și mai ales la minciunile celor de la SMEO, care mă acuză pe nedrept de exact ce au făcut ei.

Reporter: Dacă spuneți că nu ați fost promovat, de ce credeți că vi se aduc astfel de acuze?

M.T.: Cred că îi deranjează faptul că sunt scoase posturile la concurs și că aș putea să particip și eu pentru a ocupa postul de care v-am spus. Vedeți dumneavoastră, și eu personal, dar și sindicatul și federația din care fac parte, milităm și pledăm pentru șanse egale între salariați. Președinții noștri au pus o presiune constantă pe administrație, pentru a avea toți salariații șanse egale la aceste posturi și ele să nu mai fie ocupate doar de cei care au „ochi albaștri sau părul creț”. Ați văzut, cei de la SMEO mă acuză că sunt ca și șef de tură în Concasare Nord. Ori acolo sunt trei posturi scoase la concurs, și toate trei sunt în prezent ocupate temporar, de trei lideri de la SMEO. Acum sper că v-ați prins de ce mint și de ce sunt așa de înrăiți.

Reporter: Sunt supărați că v-ați înscris la concurs pentru a ocupa unul din cele trei posturi?

M.T.: Cei care conduc SMEO sunt supărați pe orice are legătură cu persoana mea. Eu cred că ei sunt supărați și nemulțumiți și pentru simplu fapt că eu exist. Mă atacă și născocesc tot felul de minciuni despre mine. Din punctul meu de vedere, comportamentul celor din conducerea SMEO este unul mizerabil. Își mint și își manipulează membrii fără scrupule. Chiar și pe acești colegi de care v-am spus că sunt lideri la SMEO și că ocupă aceste posturi temporar, i-au amăgit și i-au mințit tot timpul că au aranjat ei și nu vor mai da concursuri pe acele posturi.

Și să vă spun acum care este diferența între Mitrescu și cei din conducerea SMEO. Mitrescu ne spune tot timpul să punem mâna să învățăm toți cei care vrem să promovăm profesional, pentru că numai așa vom fi respectați. În schimb, cei din conducerea SMEO i-au amăgit pe bieții oameni că le aranjează și le garantează ei posturile, fără să mai dea concurs.

Reporter: Nu ați răspuns la întrebarea dacă v-ați înscris la concurs.

M.T.: Să știți că am învățat mult în ultima perioadă și m-am pregătit intens pentru a promova și eu. V-aș minți dacă aș spune că nu îmi doresc să promovez. Nu mă cred mai deștept decât cei care sunt înscriși, însă vă spun sigur că nici mai prost nu sunt. Însă vă anunț, în premieră, că în urmă cu o săptămână am luat decizia să nu îmi depun dosarul pentru promovare.

Reporter: Care a fost motivul pentru care ați luat această decizie?

M.T.: Nu a fost numai un motiv care să mă facă să mă răzgândesc. Au fost mai multe chestii care m-au determinat să iau această hotărâre. Și cred că cel mai important motiv a fost că nu vreau să fie nicio suspiciune asupra mea, adică să fiu acuzat că promovarea mea profesională ar avea vreo legătură cu activitatea și funcția sindicală. Iar acuzațiile și minciunile celor de la SMEO mi-au întărit convingerea că am luat decizia cea mai înțeleaptă. Vă mai rog ca pe această cale să le transmiteți din partea mea mult succes tuturor participanților la aceste concursuri de promovare.

Vizualizări: 3,114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: