Medicii fac apel la sinceritate: Să spună oamenii dacă vin din străinătate

Medicii din județul Gorj fac un nou apel către bolnavi. Să fie sinceri când ajung la Unitățile de Primiri Urgențe și să spună adevărul când sunt întrebați dacă au călătorit recent în străinătate ori au intrat în contact cu oameni care s-au întors de peste hotare și la care a fost confirmată infecția cu noul virus Covid 19. În acest fel, este exclus riscul ca personalul medical să fie infectat, iar ceilalți pacienți sunt tratați și ei.

Doctorii au subliniat faptul că și bolnavii care vor spune că au venit din străinătate vor avea parte de asistență medicală. Singura condiție este să fie sinceri când ajung la cortul de triaj epidemiologic, astfel încât medicii să-și poată lua măsuri de protecție în cazul unui pacient suspect de coronavirus. „Încercăm să facem față solicitărilor care vor urma. Și la noi s-au implementat toate măsurile care s-au impus la nivel național. Avem cort de triaj, se completează anexa 1. Din păcate, indiferent ce facem noi, depindem foarte mult de sinceritatea și responsabilitatea de care dau dovadă oamenii care se adresează spitalului. Facem un nou apel să fie sinceri. Nu este problemă dacă au avut contact cu alte persoane. Este benefic pentru ei să știm cum îi putem ajuta și așa nu ne pun în pericol nici pe noi, nici restul pacienților”, a mărturisit medicul Ramona Oprea, din cadrul Unității de Primiri Urgențe Târgu Jiu.

Sunt situații la alte spitale din țară unde medicii și pacienții au fost infectați de bolnavi care s-au întors din străinătate și au ascuns acest lucru în fața salvatorilor. Ori au spus prea târziu. Doctorii de la Târgu Jiu dau asigurări că nimeni nu va fi vitregit de asistență medicală în această perioadă extrem de grea. „Ne luăm și noi măsuri de protecție dacă știm adevărul. Acum este inamicul invizibil cu care ne luptăm acum. Dacă nu ai date clare, concrete, nu știm cum să acționăm. Oamenii trebuie să știe că nu vor fi vitregiți de actul medical pentru că au avut contact cu persoane pozitive sau au venit din țările cu probleme. Au dreptul la asistență medicală, dar trebuie să ne luăm și noi măsuri și să îi ajutăm și pe ei”, a mai declarat medicul Ramona Oprea. 

Spitale din Hunedoara, Dolj, București sau Covasna au intrat în carantină ori au închis secții întregi după ce mai mulți medici și asistente s-au infectat cu noul coronavirus.

Vizualizări: 579

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: