Medicii şi asistenţii nu vor să revină la spitalul Sadu

Cele 55 de cadre medicale preluate de spitalul județean Târgu Jiu o dată cu desființarea spitalului din Bumbești Jiu refuză să se reîntoarcă la fostul loc de muncă. Asta spune directorul spitalului din Târgu Jiu, Vasile Stănculete, care a stat de vorbă cu oamenii și care a declarat că aceștia nu vor să mai plece pentru că s-au integrat deja în actualul colectiv. Culmea este că primăria face demersuri pentru redeschiderea spitalului şi se bazează pe reîntoarcerea oamenilor.

Primarul Constantin Bobaru ar putea avea o surpriză neplăcută. În timp ce primarul aşteaptă o comisie de la Ministerul Sănătăţii pentru a verifica raportul depus la minister, oamenii îi transmit că nu vor să revină. Spitalul ar putea fi redeschis, dar ar suferi de deficit de personal. ”Noi am preluat 55 de medici și asistente medicale de la Sadu, dar din discuțiile purtate cu ei, nu mai vor să plece de aici. Spun că s-au acomodat foarte bine în colectivul de la Târgu Jiu și nu vor să se reîntoarcă la Sadu”, a declarat Vasile Stănculete. Acesta este susținut în afirmații și de președintele Sindicatului Sanitas, Valentin Popa. Sindicalistul spune că a stat și el de vorbă cu oamenii și sunt foarte mulți care nu vor să se mai întoarcă la Sadu. Asta nu va împiedica însă redeschiderea spitalului. ”La nivel național s-au depus doar trei cereri de redeschidere a spitalelor care au fost închise și din discuțiile pe care le-am avut cu ministrul, dosarele care sunt bune vor primi aviz favorabil. Problema personalului este una care nu poate încurca deși sunt multe cadre medicale care nu vor să se mai întoarcă acolo. E posibil să se întoarcă medici de la Novaci și Târgu Cărbunești dar de la Târgu Jiu nu vor”, a declarat Valentin Popa, liderul Sanitas. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, aşteptaţi la spitalul de <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Sadu

PLANURI

O echipă a Ministerului Sănătăţii este aşteptată la Bumbeşti Jiu, în perioada imediat următoare, pentru a vedea dotarea spitalului orăşenesc în vederea redeschiderii acestuia cu o capacitate de 120 de paturi. Patrimoniul spitalului a fost evaluat la suma de 3 milioane de euro.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: