Medicul Diţescu revine la Spitalul de la Sadu

Medicii care au lucrat în cadrul spitalului de la Sadu s-au întâlnit cu primarul Constantin Bobaru pentru a-şi negocia reîncadrarea. Printre cei care sunt dispuşi să revină se află şi medicul ginecolog Damian Diţescu. Edilul local va prezenta ministerului organigrama şi statul de funcţii săptămâna viitoare.

                                             

Constantin Bobaru, primarul de la Bumbeşti Jiu, s-a întâlnit ieri după amiază cu medicii care au profesat în cadrul spitalului orăşenesc înainte de închiderea acestuia. În urma discuţiilor purtate majoritatea medicilor s-au arătat dispuşi să-şi re-înceapă activitatea în unitatea spitalicească. Edilul local spune că pe lângă personalul disponibilizat vor fi încadraţi şi medici din afara judeţului. “I-am chemat la discuţii pe cei 12 medici care au activat în cadrul spitalului de la Sadu. Doi dintre aceştia au lipsit, unul fiind plecat din localitate, iar altul fiind de gardă. Cu ei voi purta discuţii luni. Toţi cei prezenţi şi-au manifestat intenţia de a se reîntoarce, inclusiv medicul Damian Diţescu. Majoritatea secţiilor le acoperim cu medicii care au lucrat aici înainte de închiderea spitalului, mai puţin secţia ATI. Vom căuta un specialist şi pentru aceasta. Există solicitări şi din partea unor medici externi de a veni la spitalul orăşenesc. Este vorba despre un medic chirurg şi un medic pediatru din Bucureşti. Nu cred că vom avea vreo problemă cu personalul”, a declarat Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu. Săptămâna viitoare, edilul local va prezenta ministerului statul de funcţii şi noua organigramă a spitalului. “Voi merge la minister cu noua organigramă şi cu statul de funcţii spre avizare. Deja, domnul ministru şi-a manifestat intenţia de a fi prezent la deschiderea spitalului”, a mai precizat Constantin Bobaru. Acesta va propune ministerului o structură cu 112 paturi, spitalul urmând să fie unul de categoria a IV-a, cu două linii de gardă.

ACUZAŢII

Dintr-un medic căutat s-a transformat într-unul evitat. Ginecologul Damian Diţescu a avut numai ghinioane după plecarea de la Sadu. A ocupat paginile ziarelor zile la rând după ce mai multe mame l-au acuzat că este vinovat de moartea bebeluşilor lor. Ultimul caz a fost la Novaci, unde o femeie însărcinată a murit după un chiuretaj. În niciunul dintre cazuri medicul nu a fost  serios sancţionat.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: