Protestatarii din piaţă şi-au obţinut drepturile

Mai marii de la Minprest Serv Rovinari au luat decizia de a încadra 12 dintre angajaţii care au protestat săptămâna trecută, în cadrul serviciului de pompieri de la Cariera Pinoasa.

Cei 12 angajaţi pentru care s-a decis acest transfer la serviciul de pompieri de la Cariera Pinoasa sunt încadraţi în prezent ca necalificaţi şi prestează activităţi de împădurire. În locul lor, la activităţile de plantare de arbori vor fi detaşaţi alţi angajaţi necalificaţi. “Ca să nu mai fie probleme o să încercăm să-i băgăm pe activitatea pe care au prestat-o ei înainte. Trebuie să facem o suplimentare de buget pentru că muncitorii calificaţi au un tarif, iar pentru muncitorii necalificaţi este un alt tarif. Nu e diferenţa mare, dar aşa este procedura. Sunt 12 persoane care vor trece de serviciul de pompieri de la Cariera Pinoasa”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul general al scocietăţii Minprest.  

Pentru a-i putea încadra la serviciul de pompieri respectiv, programul uneia dintre autospeciale de la Cariera Pinoasa a fost extins la maximum. “Din cei 28 sunt şi necalificaţi, sunt câţiva pe activitatea de lăcătuş, cinci sau şase sunt cu studii superioare care sunt încadraţi pe studiile respective, acum este vorba doar de formaţia de PSI. Noi aveam o maşină la Cariera Pinoasa la 24 de ore şi una la opt ore. A doua maşină trece de la 8 ore la 24. Zona de intervenţie e mai mică, e un serviciu făcut mult mai bine, dar din punct de vedere al legalităţii, era legal şi înainte”, a mai spus Gabriel Giorgi.  

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: