Microbuz răsturnat cu 22 de pasageri

Nu mai puţin de 22 de pasageri dintr-un microbuz ce se îndrepta ieri spre Târgu Jiu şi-au văzut moartea cu ochii după ce maşina s-a răsturnat într-un şanţ. O şoferiţă grăbită s-a angajat într-o depăşire riscantă, iar pentru a evita o nenorocire şoferul microbuzului a ieşit de pe carosabil.

Şase salvări au venit aici pentru a-i prelua pe răniţi, cinci dintre pasageri fiind transportaţi la spital. Una dintre pasagere a menţionat că dormea în momentul producerii accidentului. „Dormeam şi dintr-o dată am auzit ţipete. Până să mă trezesc bine am văzut că au început să iese pe geam, pe uşă, pe unde puteau”, a spus aceasta. La spital medicii au constatat că starea răniţilor nu este una gravă, toţi fiind însă supuşi unor investigaţii medicale pentru a se evita orice eventuale complicaţii ulterioare.

Accidentul a avut loc la Scoarţa, în vârful unei pante. La urcare şoseaua are două benzi, şoferiţa putând să se angajeze în depăşire în mod regulamentar. Problema ei a fost că în vârful pantei nu depăşise încă microbuzul, iar acolo cele două benzi se mutau pe sensul celălalt de mers, de pe care venea o altă maşină. Şoferul microbuzului s-a trezit că este lovit în laterală şi că nu mai are altă variantă decât să pună frână şi să se ducă în şanţ. „Ea a intrat în depăşire. A dat în stânga mea şi m-a aruncat în şanţ. Din fericire nu am victime”, a spus conducătorul auto în vârstă de 22 de ani.

Şoferiţa de 31 de ani, din Târgu Jiu, la fel ca şi bărbatul care conducea microbuzul, a spus că nu ştie decât că era într-o depăşire regulamentară şi că s-a trezit cu o altă maşină care îi venea din faţă. „Eram într-o depăşire, am văzut microbuzul, dar din faţă venea cineva şi a trebuit să fac repede ceva că altfel mă făceau sanviş pe mine acolo. Şoferul microbuzului probabil a tras de volan şi s-a dus în şanţ pentru că eu nu am împins pe nimeni”, a spus femeia. Aceasta a fost dusă la spital pentru a i se recolta probele de sânge. Pe numele ei a fost deschis un dosar penal, fiind acuzată de vătămare corporală din culpă.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: