Anchete sociale la Schela pentru depistarea falselor persoane cu handicap

Primarul din comuna Schela, Aristide Șerbănescu, a declarat că numai 10% din persoanele cu handicap din localitatea pe care o conduce primesc pe drept ajutor de la stat. Conducerea Comisiei Județene de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap a dispus revizuirea celor 80 de cazuri. Așa cum era de așteptat, majoritatea celor programați la revizuire pentru această lună nu s-a prezentat, deși alimentele de la Uniunea Europeană s-au dus să le ridice. Se pare că suspiciunile primarului se confirmă.

În comuna Schela, beneficiază de pensie de handicap aproximativ 80 de persoane. În urma declarației primarului, Comisia Județeană de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap a decis revizuirea acestor dosare. Pentru luna octombrie au fost trimise adrese la 18 cetățeni din Schela să se prezinte pentru evaluare, însă numai 8 dintre aceștia s-au prezentat, în condițiile în care astăzi este termenul limită. Din cele 8 dosare revizuite, numai patru au fost în regulă. „Nu s-au prezentat 10 persoane la comisia de revizuire și dacă nu se încadrează în timpul stabilit în adresa pe care noi le-am trimis-o, vor fi scoși temporar de la plată, până când le vor fi revizuite dosarele. Din cei opt care s-au prezentat, la patru nu au fost probleme, o persoană încadrată cu handicap grav cu însoțitor va trebui să vină o dată la 12 luni la comisie, la două persoane li s-a schimbat gradul de handicap  grav în handicap mediu și trebuie să se prezinte la revizuire o dată la șase luni, iar o altă persoană nu a mai fost încadrată în grad de handicap. Pentru luna octombrie s-au trimis adrese la încă 18 persoane și sperăm ca în 5 luni maxim să revizuim toate dosarele de la Schela”, a precizat Dumitru Cotruna, directorul DGASPC Gorj.

Primarul vrea să se respecte legea

Primarul din Comuna Schela, care a scos la iveală aceste nereguli, nu vrea decât să se respecte legea pentru că nu i se pare normal ca zeci de persoane să se folosească de un dosar de handicap pentru a beneficia de unele facilități. „Eu v-am spus că din Schela numai 10% din cei care au dosare de handicap au fost încadrați conform legii. Restul nu au nicio treabă. Am cerut revizuirea și să se facă dreptate. Vreau să vă spună că majoritatea care sunt pe lista cu ajutoare de la U.E și se dau handicapați au venit să și le ridice”, a spus Aristide Şerbănescu.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: