Microbuze şcolare fără avize

Peste 20 de microbuze şcolare nu au licenţă de transport şi nici inspecţia tehnică la zi. Mădălina Ciolocoi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, spune că instituţia a primit o situaţie cu microbuzele şcolare ce nu îndeplinesc condiţiile de siguranţă pentru a transporta elevii.

Microbuzele şcolare din 21 de localităţi nu au toate avizele necesare transportului elevilor. Mădălina Ciolocoi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, spune că este foarte important ca primarii să îşi obţină avizele. ”Am primit o listă cu 21 de primării care ne-au transmis că microbuzele şcolare nu au ITP şi RCA. La unele dintre microbuze nu există licenţe de transport, altele nu au ITP sau RCA, de la caz la caz. Am luat legătura cu fiecare primar în parte şi mi-au promis că se vor apuca de treabă şi în cel mai scurt timp vor rezolva problema. Nu vreau să avem cazuri cum au fost cel din Mehedinţi. Probleme au fost la Samarineşti, Slivileşti, Bîlteni, Roşia de Amaradia. Vrem ca transportul elevilor să se desfăşoare în siguranţă”, a declarat Mădălina Ciolocoi.

Primarii din localităţile Samarineşti şi Bâlteni au început să intre în legalitate. „S-a plătit taxa de licenţă de săptămâna trecută. Sigur s-a rezolvat. Microbuzul nostru este nou, a început să funcţioneze în 2011, e forte bun”, spune Marian Ardeiu, primarul localităţii Samarineşti.

Şi la Bâlteni, conducerea primăriei a depus documentaţia pentru a obţine toate avizele necesare funcţionării microbuzului şcolar. „Acum nu e nici o problemă. A fost o problemă şi cred că s-a rezolvat, legat de depunerea unor documente”, susţine edilul Gheorghe Păsărin de la Bâlteni. Fără licenţe de transport, inspecţie tehnică şi asigurare microbuzele şcolare nu pot circula pe drumurile publice.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: