Microcarieră nouă de cărbune la Albeni

O microcarieră de exploatare a cărbunelui va deveni funcţională la Albeni în această toamnă. Autorităţile locale au emis deja autorizaţia de construcţie solicitată de un investitor din Vâlcea. Primarul Dumitru Cornea Victora spune că, odată cu deschiderea microcarierei, vor fi asigurate aproximativ 40 de locuri de muncă, angajaţii urmând să fie selectaţi de către investitor din rândul localnicilor.

Un investitor din Vâlcea va amenaja la Albeni o microcarieră pentru exploatarea cărbunelui. Investitorul a achiziţionat deja de la localnici aproximativ 10 hectare de teren. „Un investitor din Vâlcea va da drumul unei microcariere de suprafaţă pentru exploatarea cărbunelui. Primăria i-a emis toate avizele necesare, însă în momentul de faţă mai are de rezolvat câteva probleme privind achiziţia terenului. Investitorul a cumpărat de la oameni 10 hectare de teren, însă ar mai dori să facă achiziţii şi de la nişte cetăţeni care necesită succesiuni pe teren”, a declarat Dumitru Cornea Victora, primarul comunei Albeni.

Autorităţile locale spun că această microcarieră va asigura aproximativ 40 de locuri de muncă. „Această investiţie este binevenită pentru comuna Albeni mai ales că, după închiderea minei, foarte mulţi oameni au rămas fără locuri de muncă. Odată cu deschiderea microcarierei se vor asigura în jur de 40 de locuri de muncă, muncitorii urmând să fie selectaţi de către firma respectivă. Investiţia va aduce venituri şi la bugetul local, impozitele pe salarii”, a mai precizat Dumitru Cornea Victora.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: