Microhidrocentrală profitabilă, chiar dacă nu există

Firma bucureşteană care trebuia să construiască o microhidrocentrală pe râul Şuşiţa, în localitatea Schela, nu a mai dat nici un semn de viaţă chiar dacă banii pe concesionarea terenului respectiv i-au fost viraţi la timp obştii Schela. Reprezentanţii Obştii spun că firma nici măcar nu i-au mai contactat telefonic. Cu toate acestea, terenul este concesionat pe o durată de 49 de ani, cu posibilitate de prelungire.

Atât primăria Schela cât şi reprezentanţii obştii de la care firma bucureşteană a concesionat terenul nu mai ştiu nimic de acest proiect, aceştia spunând că ultima dată au fost sunaţi de Administraţia Fondului de Mediu pentru a-i întreba dacă au eliberat vreun certificat de negrevare. „M-au sunat să mă întrebe dacă la numărul cutare figurează un certificat de negrevare eliberat de mine obştii Schela şi într-adevăr eu eliberasem. Probabil că proiectul este depus la Administraţia Fondului de Mediu, dar în rest pe noi nu ne-au mai căutat de aproape un an”, a declarat primarul din Schela, Aristide Şerbănescu.

Reprezentanţii Obştii nu ştiu nici măcar numele firmei care este interesată de acest proiect, ştiind doar că este vorba de o firmă de consultanţă din Bucureşti. Firma respectivă a concesionat terenul pe o perioadă de 49 de ani, microhidrocentrala urmând a se întinde pe aproape doi kilometri. „Acum un an când s-au arătat interesaţi, au venit, au măsurat, au stabilit locaţiile unde o să fie microhidrocentrala, oricum ea se întinde pe două obştii, Curpen şi Schela. La momentul respectiv era un inconvenient şi anume acela că acolo unde trebuia făcută microhidrocentrala trebuia scos din fondul forestier definitiv. Poate că acolo s-au împotmolit”, a declarat Eugen Hârsu, vicepreşedintele Obştii Schela.

Firma bucureşteană s-a mai obligat să plătească 2.500 de euro pe an obştii Schela, aşa se face că obştea a încasat deja banii chiar dacă nu ştie nimic despre firma respectivă.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: