Mihai Olaru: Este răzvrătirea oamenilor care se simt amenințați. Prefectul este atacat de când a fost numit în funcție

Consilierul județean Mihai Olaru crede că prefectul Iulian Popescu este atacat de adversarii politici după ce a deschis mai multe subiecte pe care cei din PSD le-ar ține departe de cetățeni. A arătat în ultimele luni problemele serioase cu managementul deșeurilor din județ și a gropii de gunoi din Târgu Jiu, cu stația de sortare deșeuri pe care primăria Târgu Jiu o construiește la marginea orașului, probleme de funcționare a serviciului Urbanism din municipiu Târgu Jiu, efectele lipsei unui Plan Urbanistic General, ghidul prost pe Fondul de Tranziție Justă, o anihilare a instituțiilor de cultură din județ prin promovarea unor oameni nepotriviți, etc.

”Când a apărut în peisaj cineva care amenință grupuri de interese și amenință prin faptul că are acțiuni absolut normale în societate, acei oameni se răzvrătesc și fac tot felul de strategii pentru a denigra persoana în cauză. Dacă e să facem o analiză vedem că Iulian Popescu a fost atacat continuu, de la începutul mandatului de prefect”, a declarat Mihai Olaru.

Însă lucrurile au explodat după ce prefectul Iulian Popescu a inițiat un control la Consiliul Județean Gorj, primul în 30 de ani, pe care Consiliul Județean Gorj îl refuză. Susține că prefectul nu are dreptul să verifice Consiliul Județean (CJ) Gorj, spune Olaru. 

Mihai Olaru, consilier județean PNL, reduce în discuție existența unui document oficial al Ministerului de Interne, care spune că Prefectura poate face control la CJ Gorj. 

”Avem un document și un răspuns oficial care este public și pe care îl putem urmări toți, pe care îl pot citi și eu, și dvs. și oricine dorește și se înțelege clar din acel răspuns că este un control perfect legal. Dar totuși, dl. Cosmin Popescu și domnii așa-ziși juriști cu carnet roșu se uită și citesc altceva. Administrativ nu există nicio diferență între Consiliul Județean. Este tot unitatea administrativ-teritorială (UAT), la fel ca și o primărie. Încă un aspect foarte important de subliniat este faptul că și în vremea în care erau prefecți din partea numiți de PSD au fost făcute controale la UAT-uri, la primării. Așa că pun întrebarea firească: în momentul respectiv aceste controale către UAT-uri erau legale și dintr-o dată când s-a făcut unul către Consiliul Județean au devenit ilegale? Nu s-a schimbat nimic de atunci”, a spus acesta într-o intervenție la Radio Infinit.

El a mai spus că este de neînțeles lipsa de transparență a unei instituții publice. 

”Este o declarație a lui Cosmin Popescu (n.r- că Prefectura va face controale cu Antifrauda), poate dumnealui știe care erau sau care sunt metehnele PSD-ului și le expune acum sub această formă, dar nu se poate pune astfel problema. Putea să pună la dispoziție documentele, să arate că poate să dea dovadă de transparență, să fie transparenți, că până la urmă e vorba de o instituție publică și e un cuvânt care ar trebui să caracterizeze de la cap la coadă o instituție publică și ulterior, dacă avea vreo nemulțumire sau dacă avea vreun dubiu asupra legalității, putea să conteste”, a declarat Mihai Olaru. 

Între timp au fost înregistrate și procese, de o parte și de alta, astfel că e posibil ca instanța să tranșeze conflictul dintre Consiliul Județean și Prefectură.

Vizualizări: 2,317

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: