Mihai Trăistariu, la Zilele Oraşului Târgu Cărbuneşti

Oraşul Târgu Cărbuneşti va îmbrăca straie de sărbătoare în acest week-end, când se vor sărbători zilele localităţii. Evenimentul va debuta cu Festivalul de Tarafuri Tradiţionale „Gena Bârsan” şi va culmina cu o serie de spectacole susţinute de artişti renumiţi. Chiar dacă manifestările sunt de anvergură, autorităţile judeţului nu vor fi invitate. Edilul local spune că îi va invita doar pe acei politicieni care şi-au adus aportul la dezvoltarea oraşului şi, întrucât consideră că nici unul nu a făcut acest lucru, se pare că Zilele Oraşului Târgu Cărbuneşti vor scăpa nepolitizate.

Pregătirile pentru Zilele Oraşului Târgu Cărbuneşti sunt pe ultima sută de metri. Manifestările vor debuta în data de 28 august cu un program special pentru copii. Pe data de 29 august va fi organizat Festivalul de Tarafuri Tradiţionale la care şi-au anunţat deja prezenţa 12 rapsozi şi peste 14 tarafuri. În zilele de 30, 31 august artişti renumiţi vor susţine spectacole la Târgu Cărbuneşti. Este vorba despre: Mihai Trăistariu, Ilie Micolov, Emanuel Cârstea, Cristina Turcu Preda, Alexandru Ioan Făgădău, Magicianul Christianis, Ayda, Formaţia „Cumetrii” şi Vasile Ciobanu. „Ca în fiecare an, la sfârşitul lunii august, vom organiza Zilele Oraşului. Am încercat ca prin programul nostru să facem faţă tuturor gusturilor: muzică populară, muzică uşoară şi momente vesele. Pe lângă artişti renumiţi, am invitat la spectacolele noastre şi tinerele talente de la Palatul Copiilor Târgu Jiu, care vor veni însoţite de domnul director Pompiliu Ciolacu. Pentru manifestările din acest an am alocat suma de 25.000 de lei, la care se adăugă şi sponsorizări. Am încercat să facem un program diversificat cu bani puţini”, a declarat primarul Mihai Mazilu.

Deşi manifestările sunt unele foarte complexe, autorităţile judeţene nu vor fi invitate. „Voi invita la manifestările noastre pe cei care şi-au adus o contribuţie la dezvoltarea oraşului Târgu Cărbuneşti şi cum niciunul din politicieni şi autorităţile judeţului nu a avut nici un aport, nu voi invita pe nimeni. Vreau ca Zilele Oraşului Târgu Cărbuneşti să nu fie politizate, mai ales că se apropie campania electorală, iar politicienii şi-au făcut deja o tradiţie din a-şi promova candidatul la manifestări de acest gen”, a precizat primarul oraşului Târgu Cărbuneşti.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: