Mii de absolvenţi, opt locuri de muncă

Mare dezamăgire printre tinerii absolvenţi din judeţul Gorj! Cu diplomele în buzunar aceştia îngroaşă rândurile şomerilor! Pentru cei cu studii superioare Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj oferă doar opt locuri de muncă în condiţiile în care numărul absolvenţilor este de ordinul miilor.  Două posturi de farmacist, patru de inginer şi două de consilier economic. Acestea  sunt locurile de muncă oferite de către AJOFM Gorj celor cu studii superioare. Între timp, cei care au terminat liceul au făcut coadă la depunerea actelor pentru şomaj.

Absolvenţii de liceu cu posibilităţi financiare reduse nici nu s-au gândit să-şi continue studiile şi în loc să-şi depună dosarul de înscriere la facultate aceştia şi-au depus dosarul de şomaj. „Am absolvit Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu, vreau să plec la muncă în străinătate, dar nu am găsit încă unde să mă duc şi din acest motiv îmi bag dosarul de şomaj”, a spus Ion Vâlceanu, unul dintre tinerii care ieri aşteptau la rând la AJOFM Gorj să se înregistreze ca fiind în căutarea unui loc de muncă.

8 locuri pentru licenţiaţi

Tinerii absolvenţi nu ar trebui să regrete foarte mult că nu vor fi studenţi, asta pentru că nici cei care au absolvit o facultate nu pot avea o carieră de succes. AJOFM Gorj oferă doar opt locuri de muncă, în condiţiile în care la nivel de judeţ sunt mii de absolvenţi de studii superioare. „La Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu au absolvit anul acesta 1.700 de persoane. Din păcate mediul economic nu ne ajută în această perioadă, sperăm ca refacerea economică a României şi a mediului de afaceri din Gorj să le permită absolvenţilor să-şi găsească un loc de muncă la nivelul studiilor pe care le au”, a spus Liviu Neamţu, purtătorul de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu.

Farmacist                                                                 2 posturi

Consilier economic                                                  2 posturi

Inginer automatic                                                     1 post

Inginer construcţii civile, industriale şi agricultură    1 post

Inginer electromecanic                                             1 post

Inginer topograf                                                        1 post

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: