Mii de elevi, la Bacalaureat!

Peste trei mii de elevi vor susține în acest an examenul de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie. În Gorj au fost stabilite 12 centre de examinare și trei centre de evaluare zonală în care vor fi corectate lucrările elevilor din alte județe. Tot în această sesiune vor susține Bacalaureatul și elevii din promoțiile anterioare, peste 500 la număr.

Vineri a fost ultima zi de înscriere a elevilor pentru examenul de bacalaureat, în județul Gorj fiind peste 3.000 de înscrieri la care se adaugă 500 de elevi din promoțiile anterioare care vor să obțină această diplomă. ”Estimăm că peste 3.000 de elevi din promoția curentă vor susține examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016,  la care se adaugă candidați din promoțiile anterioare care n-au susținut sau nu au promovat toate probele scrise în cadrul examenului de bacalaureat și s-au pregătit în speranța că vor reuși să obțină această diplomă. Din promoțiile anterioare participă anul acesta la examen peste 500 de elevi. Unii dintre ei au de susținut și probe de competențe lingvistice sau digitale”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Reprezentanții inspectoratului școlar spun că și în acest an lucrările elevilor din Gorj vor fi corectate de cadre didactice din alte județe. În Gorj sunt 13 centre de examinare, aceleași număr ca anul trecut. „Comisia județeană de organizare și funcționare a bacalaureatului a organizat 12 centre de examen în structura anului școlar anterior. De asemenea, la nivelul județului nostru vor funcționa trei centre de evaluare zonală, ele sunt proiectate în cadrul Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu”, în cadrul Liceului cu Program Sportiv și la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu. Probabil, se vor evalua în aceste centre lucrări provenite din alte județe, nu avem încă o precizare scrisă în acest sens”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.  Tot vineri a fost și ultima zi de școală atât la clasa a VIII-a cât și la clasa a XII-a urmând ca probele scrise ale examenului de bacalaureat să înceapă în data de 4 iulie.

Vizualizări: 286

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: