Mii de fermieri gorjeni dau subvenţiile înapoi

Au beneficiat de subvenții pentru terenuri și animale, dar acum trebuie să dea banii înapoi. Vorbim de câteva mii de fermieri la care au găsit nereguli angajații Agenției Județene de Plăți și Intervenții în Agricultură. În urma controalelor s-a stabilit că fermierii nu au respectat condițiile impuse de lege  pentru a beneficia de fonduri.

Agenția Județeană de Plăți și Intervenții în Agricultură a dispus verificări la aproximativ 7% dintre fermierii care au primit subvenții pentru suprafețe.  Au fost găsiți în neregulă peste 2700 de fermieri cărora li se vor imputa sumele pe care le-au primit în perioada 2008-2012.

Conducerea APIA Gorj a început demersurile pentru recuperarea subvențiilor necuvenite de la fermierii care nu au respectat angajamentul pe Agromediu sau nu au respectat condițiile de modificare a blocurilor fizice. „Sumele respective vor fi compensate din cele ce urmează a fi primite pe campaniile următoare, campania 2012, eventual pe campanie 2013. Dacă fermierul nu mai depune cerere de plată pe suprafață, procesul verbal de constatare a neregulilor și documentul constatator se trimit autorității specializate, respectiv Administrația Finanțelor Publice”, a declarat Constantin Negrea, director APIA Gorj.

În această perioadă se fac verificări la fermierii care primesc subvenții pentru animale. Controalele au ca termen de finalizare 21 martie, însă cel mai probabil vor fi gata la sfârșitul lunii ianuarie. „Au fost supuse controlului un număr de 255 de exploatații pe bază de analiză de risc. Procedura este în derulare. Termenul limită este 21 martie”, a mai spus Constantin Negrea. Cele mai multe nereguli au fost au fost depistate la fermierii din zona Novaci.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: