Mii de locuri de muncă peste hotare, în agricultură

Gorjenii care vor să lucreze peste hotare în domeniul agricol au la dispoziţie 1600 de locuri de muncă sezoniere. Angajatori din ţări precum Spania, Danemarca sau Portugalia au nevoie de personal pentru activitatea de cules căpşune, mazăre sau zmeură. Salariile pot ajunge la câteva mii de euro pe lună.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, prin serviciul de ocupare EURES, a primit oferte de muncă sezoniera în domeniul agricol de peste hotare. Spania oferă 800 locuri de muncă pentru culegătoare de căpşune, primite din partea firmei Surexport Compania Agraria. Durata contractelor de muncă este de circa trei luni, timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi/39 ore pe săptămână. Salariul oferit este de 39,48 euro brut/zi, plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Cazarea este oferită de angajator contra unei sume de 1 euro/zi. Prima zi de angajare este 15 februarie 2016.

Şi angajatorii din Danemarca oferă 400 locuri de muncă pentru culegători de mazăre. Plata muncii este în funcţie de cantitatea culeasă. Salariul este în jur de 0.6 euro/kg, +12,5% bani de concediu. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei daneze. Contractele de muncă se încheie pentru perioada 1iunie-1 septembrie 2016. Program de lucru 6 zile/săptămână. Munca începe devreme dimineaţa şi se termina în jurul prânzului.

Cei din Portugalia oferă 400 locuri de muncă la culesul zmeurii. Salariul de bază lunar pentru 5 zile lucrătoare pe săptămână este de 505-724 euro/brut/lună. Salariul lunar cu ore suplimentare poate fi între 842 şi 1192 euro/brut/lună. Aceştia oferă contract de muncă de cel puţin 2 luni, începând din februarie/martie 2016 până în mai/iunie 2016, cu posibilitatea de integrare permanentă în cadrul companiei. Cazarea este oferită de angajator, cu un cost de 1 euro/zi. Angajatorul oferă plată în avans a drumului până în Portugalia, iar aceasta se deduce din primele salarii. Asigura călătoria înapoi acasă, în cazul în care angajatul rămâne până la sfârşitul campaniei. Cei care doresc să lucreze peste hotare în domeniul agricol pot obţine mai multe informaţii de la consilierul EURES din cadrul AJOFM Gorj.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: