Mii de salariați cu contracte suspendate și primul val de șomeri

Peste trei mii de salariați din județul Gorj s-au ales în ultima perioadă cu contractele de muncă suspendate. Cele mai multe situații sunt ca urmare a pandemiei de coronavirus, iar aceasta a fost singura soluție ca oamenii să mai primească un salariu în această perioadă deloc profitabilă pentru firmele și fabricile unde lucrează. În curând, alți peste o mie de angajați din Târgu Jiu vor fi trimiși în șomaj tehnic.

Este vorba, în această ultimă situațe, de angajații de la fabrica de cablaje din Târgu Jiu. Oamenii vor fi trimiși în șomaj tehnic până la data de 6 aprilie.

Decizia a fost gândită să limiteze cazurile de îmbolnăviri cu noul coronavirus. „La nivelul județului Gorj, la data de 23 martie, au fost raportate 3.278 de suspendări ale unor contracte individuale de muncă încheiate pe o perioadă nedeterminată și 64 de suspendări ale unor contracte încheiate pe o perioadă determinată. În prezent, în Gorj, există 65 de mii de salariați”, a declarat Neli Matei, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Deja, de marți, peste 40 de oameni vor rămâne șomeri. O notificare colectivă a ajuns, în acest sens, pe masa celor de la Agenția de Șomaj. Cei mai mulți dintre cei afectați sunt lucrători comerciali ori agenți de pază. “Am primit o notificare de la un angajator care urmează să concedieze, începând cu 24 martie, 42 de persoane. Este o notificare transmisă mai înainte. Nu s-ar încadra pe prevederile Ordonanței 30, care este apărută recent”, a explicat Romeo Chiriac, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj.

Vizualizări: 1,819

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: