Inspectorii sociali din CEO, responsabili în criza Covid-19

Ion Rușeț, consilier al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, a spus că liderii sindicali angajați la inspectori sociali sunt implicați direct în luarea de măsuri pentru limitarea efectelor Covid-19 în companie.

“Fiecare inspector social va avea o responsabilitate la nivelul termocentralelor sau carierelor. Acolo unde nu există inspector social, liderul de sindicat va participa la toate teleconferințele, la toate întâlnirile care au loc la nivelul carierei pentru a pune în aplicare măsurile dispuse pe această temă a coronavirusului”, a spus Ion Rușeț la Sud FM. “Ne bazăm și pe un rol activ al dânșilor în a ne aduce la cunoștință într-un termen util și rezonabil toate problemele care apar pe această problemă a coronavirusului”, a mai comunicat reprezentantul companiei.

Precizările au fost făcute după ce liderul Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța, Nelu Roșca, a exprimat unele nemulțumiri în spațiul public. Acum, acesta are în atribuții să se implice în rezolvarea problemelor care apar. “Este adevărat că domnul Roșca ne-a sesizat cu privire la unele aspecte de pe zona Motru. De vineri sunt implicați direct în aplicarea de măsuri, în luarea unor decizii și în implementarea unor măsuri dispuse de Directorat sau chiar de minister inclusiv inspectorii sociali care fac parte din comitetele de urgență pe care le-am organizat la nivelul fiecărei cariere și fiecărei termocentrale. Trebuie să comunicăm foarte mult, la anumite niveluri au fost ceva probleme de comunicare”, a explicat Ion Rușeț.

Reprezentantul CE Oltenia a reamintit care au fost măsurile luate până acum: “Au fost luate măsurile dispuse de Directorat. Au fost luate măsuri de dezinfectare a mijloacelor de transport cu care se deplasează colegii noștri de la domiciliu la carieră. De asemenea, mijloacele de transport din cariere au fost dezinfectate și vor fi folosite doar pe distanțe mai mari. Pe distanțele scurte, oamenii vor merge pe jos pentru a evita aglomerația. La fiecare sfârșit de săptămână, sâmbăta și duminica, se face dezinfecție la toate grupurile sociale, la sediile administrative, atât la unitățile de carieră, cât și la termocentrale”.

Pentru a evita aglomerația în mijloacele de transport de la domiciliu la carieră s-a luat măsura programării în concediu în această perioadă a unor salariați a căror prezență la locul de muncă în aceste condiții nu era atât de importantă. “Facem în așa fel încât numărul de colegi într-un mijloc de transport să fie cât mai mic, pentru a evita contactul direct între aceștia”, a mai spus Rușeț la Sud FM.

Procedura privind prezența în sala de apel a fost suspendată, prezența se face la locul de muncă, prin intermediul șefilor.

Vizualizări: 4,693

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: