Mii de tichete sociale acordate de Primăria Rovinari

Peste 4000 de rovinăreni vor avea ce pune pe masă de sărbătorile pascale. Primăria a acordat tichete sociale familiilor cu venituri reduse. Valoarea unui tichet pentru persoanele singure este de 60 de lei, de patru ori mai mare faţă de valoarea tichetelor oferite de autorităţile locale din Târgu Jiu.

Autorităţile publice locale din Rovinari s-au gândit anul acesta şi la familiile care se confruntă cu dificultăţi financiare. Pentru ca, de Paşti, cetăţenii să-şi poată procura alimentele necesare, autorităţile locale au oferit persoanelor singure care au un venit de până la 750 lei suma de 60 de lei. Familiile compuse din 2-3 membrii primesc 120 lei, cele compuse din 4-6 persoane primesc 180 lei, iar o familie compusă din peste şase persoane primeşte tichete sociale în valoare chiar de 240 lei. „Am aprobat prin şedinţă de consiliul local acordarea a 4000 de tichete sociale, vom face şi o şedinţă extraordinară pentru suplimentarea acestora, dat fiind faptul că am primit mai multe solicitări. Atât primarul, cât şi consiliul local înţeleg că, măcar de sărbători, românii trebuie să fie aproape unii de alţii şi trebuie să-i ajutăm pe cei care o duc mai greu să aibă şi ei ce pune pe masă în această perioadă, să nu simtă diferenţa între ei şi cei care au. Suntem creştini şi trebuie să avem sufletul bun”, a declarat Constantin Podaru, administratorul public al oraşului Rovinari.

Oricare din magazinele din Rovinari vor primi aceste tichete sociale. În acest fel, autorităţile locale spun că ajută şi comercianţii din zonă. „Absolut toate magazinele din oraş primesc tichete, asta înseamnă că banii rămân în oraş şi în acelaşi timp ajutăm şi oamenii de afaceri să rezite în această perioadă”, a mai spus Constantin Podaru.

Târgu Jiu: Doar jumătate din tichete, acordate

Dacă la Rovinari, cererea de tichete sociale a fost una mare, la Târgu Jiu puţin peste jumătate din tichetele sociale puse la bătaie de municipalitate au fost şi solicitate de către titulari. O explicaţie ar fi suma mică a unui tichet social, respectiv 15 lei. „Avem un număr de solicitanţi titulari de 491, iar beneficiari de tichete sociale sunt 1178. Pentru sărbătorile pascale aveam disponibile 2000 de tichete sociale, valoarea unui tichet fiind de 15 lei. Noi le tipărim în funcţie de solicitări”, a precizat Alina Toader, şef serviciu al Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu.  

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: