Milioane de bilete vândute la Cupa Mondială din Qatar. Când încep meciurile

Qatarul, deși este cea mai mică ţară care va găzdui un Mondial, se pregăteşte pentru circa 1,2 milioane de vizitatori în timpul turneului final, primul care va avea loc într-o ţară din Orientul Mijlociu. Evident că mulți vizitatori dar și localnici vor merge la majoritatea meciurilor sau chiar la toate, fiind vândute câteva milioane de bilete.

Majoritatea biletelor, 2,89 milioane, au fost vândute în 10 ţări: Qatar, SUA, Arabia Saudită, Anglia, Mexic, Emiratele Arabe Unite, Argentina, Franţa, Brazilia şi Germania, a precizat Colin Smith, directorul de operaţiuni al Cupei Mondiale din cadrul FIFA. ''În prezent, există fie o disponibilitate scăzută, fie deloc pentru meciuri'', a mai spus Smith.

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a spus că 240.000 de pachete de ospitalitate au fost vândute pentru turneul final, astfel că în Qatar s-a înregistrat ''cel mai de succes program de ospitalitate dintotdeauna''. Și nu este vorba de un preț normal. Biletele de ospitalitate, care permit accesul la saloanele de lux de pe stadioane, cu acces nelimitat la băuturile alcoolice și tot ce se servește, costă peste 34.300 dolari de persoană pentru meciurile din semifinale şi finală, conform site-ului FIFA.

Startul oficial al Cupei Mondiale din 2022 va avea loc duminică, pe 20 noiembrie, când este programat meciul dintre selecționatele Qatarului, țara gazdă, și Ecuadorului. Marea finală a competiției din Qatar se va juca duminică, pe 18 decembrie, pe stadionul ”Lusail Iconic”.

Galerie foto


Vizualizări: 404

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: