Militari cu scame în Afganistan

Hoţii din ţara asta nu mai au nicio limită. Au furat din banii copiilor orfani, au furat din hrana bătrânilor din cămine, au pus apă chioară şi au spus că sunt substanţe pentru tratarea cancerului. Mai nou, se fură şi de la militarii români, trimişi pe front în Afganistan.

Militarii au fost nevoiţi să notifice Ministerul Apărării Naţionale că uniformele pe care le-au primit se decolorează rapid la soare, se scămoşează şi se rup uşor. Diferenţa de culoare între uniforme este atât de mare, încât partenerii din NATO au crezut că fac parte din batalioane diferite. Uniformele au costat 31 de milioane de euro şi o parte dintre ele, costumele combat, au fost făcute de o firmă din Galaţi, Adina SRL. Un contract câştigat pe SEAP, la preţul cel mai mic. Deja 30.000 de costume combat trimise de firma respectivă s-au cam rupt, iar alte 50.000 urmează să fie livrate până la sfârşitul anului.

România a fost nevoită să suplimenteze bugetul pentru apărare, ca urmare a politicii NATO. 2% din Produsul Intern Brut merge la Apărare, dar se pare că unii au înţeles că, acolo unde sunt mai mulţi bani, trebuie să fure mai mult.

Lipsa asta de frică a celor care fură din banul public mă sperie cel mai rău. Chiar dacă acum pluteşte o amnistie în aer, doar unii aleşi vor beneficia cu adevărat de ea. Ceilalţi, mai devreme sau mai târziu vor da socoteală. Poate că va scăpa Dragnea, nu ştiu, poate scapă şi Vâlcov, poate mai scapă încă o sută sau două, poate o mie, dar ceilalţi vor răspunde. Să ne uităm cu toţii la Elena Udrea, cine a fost, ce sfori trăgea, cum plânge acum într-o puşcărie costaricană, departe de propriul copil nou-născut. A fugit crezând că scapă şi acum pătimeşte mai rău decât şi-ar fi imaginat vreodată. Şi mai rău chiar decât merită, pentru că probabil nicio mamă nu merită să fie despărţită de copil în primii ani de viaţă.

Motivul pentru care se fură mult în România este în primul rând acela că statul român nu are anticorpi. Nu are organe de anchetă profesioniste, are o justiţie de doi bani, are procurori care anchetează în funcţie de oameni, nu de fapte. Când statul se va face bine, sper să fie anchetaţi toţi ăştia care au profitat de anii lui de slăbiciune pentru a fura cu nemiluita.

Vizualizări: 1,090

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: