Militarii s-ar putea pensiona la 65 de ani

Vârsta de pensionare a cadrelor militare ar putea fi majorată de la 60 la 65 de ani dacă o propunere legislativă va fi aprobată de parlamentari. Iniţiatorii, printre care şi deputatul PSD de Gorj, Mihai Weber, susţin că este necesară modificarea legii, având în vedere deficitul de personal calificat.

„Cadrele militare din armele şi serviciile sau specialităţile militare în care se înregistrează deficite majore de personal sau cadrele militare care nu îndeplinesc condiţiile de pensionare la împlinirea vârstei standard de pensionare, potrivit legii, pot fi menţinute în activitate după împlinirea vârstei standard de pensionare până la împlinirea vârstei de 65 de ani, în funcţie de nevoile instituţiei militare, la solicitarea sau cu acordul acestora şi cu aprobarea anuală a conducătorului instituţiei”, prevede iniţiativa legislativă depusă de deputaţii PSD Dorel Căprar şi Mihai Weber şi de deputatul ALDE Marius Surgent.  

Proiectul mai prevede că „limitele de vârstă în grad până la care cadrele militare în rezervă pot fi menţinute în evidenţă sunt de 57 de ani pentru clasa I, 62 de ani pentru clasa a II-a şi 65 de ani pentru clasa a III-a”. (A.A.)

Vizualizări: 2,309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: