Pensii majorate de 9 ori pentru mii de gorjeni. „O eroare de tipărire”

Surpriză pentru aproximativ 40 de mii de pensionari care îşi primesc banii pe card. Când le-a adus poştaşul cupoanele de pensie, au constatat că le-a fost majorat punctul de pensie de nouă ori! Pe card, aveau aceiaşi bani ca şi luna trecută. Totul a fost o eroare, anunţă Casa de Pensii Gorj, care invită pensionarii să solicite retipărirea cupoanelor.

Problema a apărut în această lună. 38 de mii de pensionari gorjeni, care primesc pensiile pe card bancar, au rămas stupefiaţi când au primit şi cupoanele. Au fost anunţaţi că punctul de pensie a crescut la 9.000 de lei. Totul, dintr-o greşeală de tipărire, a explicat, la Gorj TV, Maria Udroiu, şefa Serviciului de Prestaţii din cadrul Casei Judeţene de Pensii Gorj: „Pentru cei care au pensiile pe card bancar, în momentul în care s-a făcut tipărirea cupoanelor, s-a produs o dereglare a utilajelor cu care se tipăresc. O eroare de imprimare. În loc să fie 1.000 de lei, s-a imprimat 9.000 de lei. Pentru cei care primesc banii prin Poşta Română, imprimarea s-a făcut corect”.

Pensionarii care vor să aibă cupoanele corecte nu au decât să solicite acest lucru la Casa Judeţeană de Pensii Gorj. „Nu am informaţii că s-ar fi întâmplat şi în alte judeţe. Noi am semnalat acest lucru la Casa Naţională. Dacă sunt pensionari care vor să aibă cuponul corect, îi invităm la Casa de Pensii Gorj; noi facem solicitare şi îl trimitem la Bucureşti să fie retipărit corect. Toate cupoanele se tipăresc la Bucureşti. Iniţial nu s-a sesizat până nu au venit şi la noi pensionari cu acel cupon greşit. Nu s-a scris greşit, doar la tipărire s-a produs o eroare. A fost o cădere de tensiune, interferenţă magnetică. Nu ştiu exact ce s-a întâmplat. Drepturile de pensie sunt corecte. Au intrat bani câţi trebuiau pe carduri”, a mai spus Udroiu.

La nivelul judeţului Gorj, sunt peste 90 de mii de pensionari. Au fost induşi în eroare doar cei care iau banii pe card. Pensionarii care primesc pensiile prin Poşta Română au avut cupoanele corect tipărite.

Vizualizări: 4,776

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: