Militaru a făcut o interpelare la Ministerul Mediului. Vezi de ce!

Deputatul de Gorj Severus Militaru a primit mai multe sesizări din partea proprietarilor de păduri pe care un recent ordin al ministrului mediului i-a pus în situaţia de a nu-şi putea marca lemne pentru iarnă din pădurea proprie dacă aceasta nu se află în judeţul unde îşi are sediul ocolul sau în cele vecine. Ieri, parlamentarul a cerut explicaţii ministrului Laszlo Borbely faţă de încurcătura creată şi rezolvarea situaţiei în regim de urgenţă, având în vedere că iarna se apropie cu paşi repezi.

Procedura de alcătuire şi autorizare a ocoalelor silvice şi atribuţiile acestora a fost modificată în luna iunie de către Ministerul Mediului şi Pădurilor. Pe lângă dispoziţiile benefice care impun o administrare corectă a pădurilor, cu sancţiuni pe măsură, ordinul ministerului a provocat însă complicaţii în ceea ce priveşte activitatea ocoalelor silvice. Noile prevederi nu mai permit ocoalelor să-şi desfăşoare activitatea în afara judeţelor limitrofe sediului acestora. Acest lucru îi obligă pe proprietarii de păduri situate în afara graniţelor judeţului în care se află ocolul sau ale celor vecine să nu-şi poată asigura necesarul de lemne pentru iarnă din ograda proprie.

”Pentru constituirea unui nou ocol sunt luate în calcul numai proprietăţile forestiere de minim 250 hectare, care au amplasamentul într-un singur trup. Cum aceste cazuri sunt foarte puţine, soluţia este de fapt modificarea urgentă a prevederilor care au creat încurcăturile. Tocmai de aceea am apelat la ministrul Borbely pentru găsirea urgentă a unor modalităţi de reintrare în normalitate, mai ales acum, în prag de iarnă”, a precizat deputatul Militaru.

       

Vizualizări: 78

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: