Militaru aduce bani pentru Gorj ocolind contul Consiliului Judeţean

Parlamentarul PDL a reuşit aprobarea unor sume deloc neglijabile pentru Gorj. Deputatul Severus Militaru a explicat de ce a solicitat să fie prinşi în buget bani cu destinaţie precisă pentru investiţii în localităţile judeţului, fără să mai treacă prin bugetul Consiliului Judeţean.

«În Gorj este cunoscut modul preferenţial în care se face împărţirea banilor de cei aflaţi la cârma judeţului, fapt pentru care multe comunităţi au de suferit. Aşa că de data aceasta sumele aprobate vor intra direct în vistieria localităţilor care au nevoie de ei pentru drumuri, şcoli şi grădiniţe, reabilitarea lăcaşelor de cult sau aşezăminte sociale. Banii pentru aceste proiecte vin de la bugetul de stat, dar ocolesc Consiliul Judeţean tocmai ca să avem siguranţa că ajung la destinaţie şi sunt folosiţi exact pentru nevoile comunităţii.»

Miliarde pentru drumuri

Patru miliarde de lei merg către reabilitarea unui drum care pune an de an mari probleme celor din comuna Samarineşti. Drumul comunal 84, cel care asigură traficul pentru toate satele din Văi – Larga, Ţirioi, Duculeşti şi Băzăvani, este impracticabil pe vreme rea şi nu o dată localnicii au rămas izolaţi zile-n şir datorită ploilor sau ninsorilor. Drumul pleacă de la biserica din Larga şi are o lungime de aproape şapte kilometri. O treime din el va fi realizat prin planul de închidere al minei Horăşti, iar pentru restul banii vor veni acum de la buget, consiliul local având sarcina de a proceda doar la licitarea lucrării. Edilul Marian Ardeiu e mulţumit că are acum bani cu care să se apuce de treabă şi sigur că iarna viitoare nu va mai fi nevoit să-şi scoată din curte tractorul personal şi să petreacă nopţi întregi afară pentru deblocarea drumului.

Şi la Drăgoteşti se vor primi fonduri pentru construirea unei porţiuni de drum, care vine peste deal de la Negomir. Până la hotarul cu comuna Drăgoteşti, drumul a fost realizat de către vecini, iar de la bugetul de stat Consiliul local are la dispoziţie două miliarde lei pentru acesta. Negomirenii vor primi şi ei un miliard de lei pentru un drum sătesc : «Mai puţin aici, spune deputatul Militaru, pentru că primăria Negomir a învăţat în timp să conceapă şi să deruleze proiecte pe bani europeni şi nu mai aşteaptă ca bugetul de stat să-i dea tot ce are nevoie».

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: