Călinoiu face orice să fie preşedinte

Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, s-a făcut de mirul lumii după ce s-a lăudat că este şeful unor ONG-uri cu profil agricol. Cei care activează în acest domeniu  în acest domeniu nici nu-şi amintesc de existenţa acestor asociaţii. De profesie inginer agronom, preşedintele Călinoiu a ajuns cunoscut mai degrabă pentru firmele de asfaltare de drumuri decât prin pentru promovarea agriculturii. Călinoiu şi-a ieşit din minţi când a fost sunat pentru a explica de ce nu a auzit nimeni de asociaţiile pe care, potrivit CV-ului, le conduce. Acesta a vorbit ca la uşa cortului cu ziaristul spunând ce i-a venit la gură, numai adevărul nu. 

Vâlceanul Ion Călinoiu face orice să fie preşedinte. Acesta şi-a îmbunătăţit CV-ul cu funcţia de preşedinte a două asociaţii inexistente: Forumul Agricultorilor Judeţului Gorj şi Uniunea Judeţeană a Producătorilor Agricoli. Ion Călinoiu a răspuns evaziv atunci când a fost întrebat despre activitatea sa la aceste asociaţii sau dacă acestea există, alegând să ne înjure. Cele două organizații la care Călinoiu zice că este președinte nu există pe site-ul Ministerului Finanțelor, unde sunt publicate toate persoanele juridice în activitate din România.

„Nu am auzit niciodată de cele două organizaţii“

Interesant este că instituţiile de profil nu ştiu absolut nimic despre aceste două ONG-uri. Mai mult decât atât, reprezentanţii Direcţiei Agricole Gorj spun că nu au auzit niciodată de acestea şi că nu cunosc activitatea celor două organizaţii. „Eu personal nu am auzit niciodată de cele două organizaţii pe care le-aţi nominalizat, nu ştiu să fie active sau dacă au fost, eu ştiu doar de asociaţia de ovine de la Novaci care are şi activitate intensă şi de cea de la Băleşti. De cele două eu nu am auzit niciodată nimic, dacă vreţi vă interesaţi la reprezentantul ONG-ului de la Novaci, poate ştie el ceva”, a declarat Aurel Tomescu, directorul Direcţiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj.

Nici celelalte organizaţii neguvernamentale nu au auzit de Forumul Agricultorilor Judeţului Gorj sau Uniunea Judeţeană a Producătorilor Agricoli Gorj şi mai mult decât atât spun că niciodată niciun reprezentant al celor două nu a participat la vreo întâlnire sau dezbatere. „Nu am auzit niciodată de aceste ONG-uri de care îmi spuneţi dumneavoastră. Eu am fost prezent la toate adunările care au avut loc de-a lungul timpului şi nu am auzit niciodată de cele două. Nu ştiu cu ce se ocupă. Noi avem o colaborare bună şi cu Ministerul Agriculturii şi cu Direcţia Agricolă, dar ce îmi spuneţi eu nu am auzit”, a declarat Ion Cherciu, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine din Novaci.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a preferat să critice şi să jignească jurnaliştii în loc să ofere un punct de vedere oficial legat de această problemă. „Ce să vă fac eu dacă nu mă auziţi, poate ar trebui să mă mut în sediul PDL-ului ca să mă auziţi. Trăiţi din banii lui Manţog şi veniţi să vă dau eu puncte de vedere. Cele două sunt Organizaţii Nonprofit, în ultimul timp am avut activitate redusă pentru că nu am mai avut timp, dar o să stăm de vorbă cu diplomele faţă în faţă, pentru că îmi pare rău dacă aţi terminat o facultate. Iar Tomescu dacă zice că nu a auzit zice pentru că el oricum este un om al statului şi are urechile înfundate când vine vorba de ONG-uri”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: