Milosteanu: ”Sunt dezgustat de scandalul dintre Petrescu si Dian Popescu”

Gheorghe Milosteanu, secretarul general al PSD Gorj, cataloghează scandalul din Alianța de Centru Dreapta ca fiind un pericol pentru USL însă spune că Dian Popescu, președintele PNL, va avea puterea să-l evite. Acesta crede că totul a fost dovada unei lipse acute de comunicare între cei doi lideri politici, dar mai ales lipsa conștientizării valorii fiecărui partid în parte.

Cum afectează scandalul dintre PNL și PC, Uniunea Social Liberală?

Această neînțelegere dintre cei doi afectează USL la nivel județean. Am mai spus că între cei doi lideri politici nu există comunicare. În al doilea rând, aici mai este vorba și de niște propuneri care să reflecte realitatea. Adică domnul Petrescu când face asemenea afirmații trebuie să mai ia în considerare și valoarea pe care o are partidul pe care îl reprezintă, să reflecte realitatea, să nu ne formăm obiective exagerate. Ilie Petrescu ar trebui să fie mai realist. Greșeli au făcut amândoi că au ieșit în presă în loc să se întâlnească între ei și să-și rezolve divergențele. Sunt dezgustat de scandalul dintre Petrescu și Dian Popescu.

Necazurile se țin lanț de USL și pe plan județean și național. Cum comentați cazul Mircea Geoană?

Părerea mea este că Geoană a făcut tot posibilul să fie exclus din partid. Nu am nimic de zis, foarte bun diplomat dar nu se pricepe la politică. Nu a înțeles că deciziile luate de majoritate trebuie respectate de minoritate. Situația e neplăcută și nu mi-aș fi dorit să se ajungă aici. Partidul are nevoie de oameni devotați iar Geoană a mușcat practic mâna celui care l-a susținut atâta timp în politică.

Credeţi că se vor duce primarii cu el?

Nu, chiar nu cred că-l vor urma pe Mircea Geoană.

Ce așteptări aveți de la alegerile din 2012?

USL-ul înseamnă asociere, asta înseamnă că trebuie să ne grupăm și să știm să cedăm fiecare. PSD are în prezent 35 de localități, anul viitor vrem 40 de primării iar restul de 30 să se împartă între PNL și PC, aici nu mai e treaba noastră, fiecare știe ce vrea. Eu îmi doresc să mergem împreună pe liste comune la alegerile din 2012.

Candidaţi pentru vreo funcţie?

În ceea ce mă privește, îmi doresc funcția de consilier județean din partea PSD, nimic altceva.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: