Miner căzut de la 6 metri, grav rănit

Un bărbat de 57 de ani angajat al carierei Tismana 2, ce aparţine de EMC Rovinari, a ajuns duminică de dimineaţă la spitalul din Rovinari, după ce a căzut de la o înălţime de peste 6 metri. Minerul a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu şi, din cauza traumatismelor multiple, medicii au decis să-l trimită la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti.

Bărbatul era de serviciu pe excavatorul de la banda 5  din cariera Tismana, când s-a produs nenorocirea. Acesta se pare că a căzut în gol de la o înălţime de peste 6 metri. A fost transportat de urgenţă la spital la Rovinari, iar apoi la Târgu-Jiu din cauza traumatismelor multiple. „Am primit un pacient, care a suferit un accident de muncă. A prezentat mai multe traumatisme la nivelul membrelor superioare şi inferioare, la bazin şi la coloană. Starea lui de sănătate a fost stabilă, a fost conştient , a colaborat, însă în urma investigaţiilor suplimentare s-a stabilit că are mai multe coaste rupte şi probleme la vertebre. Am decis să-l transferăm la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti”, a declarat Ramona Oprea, medic Unitatea de Primiri Urgenţe.

Bărbatul a fost transportat cu o ambulanţă pe insuliţa din Târgu-Jiu, acolo unde a aterizat elicopterul SMURD. Inspectorii ITM au fost anunţaţi despre acest accident, însă nu pot să dea prea multe informaţii cu privire la cauzele care au dus la producerea acestuia, pentru că ancheta a va face unitatea la care minerul era angajat.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: