Fabrică de procesare a cărnii de vânat. Investiţie de 1 milion de euro

O fabrică de procesare a cărnii de vânat va fi înfiinţată în comuna gorjeană Borăscu. Investiţia aparţine omului de afaceri Ion Iordache, din Turceni, care deţine un complex de vânătoare în zonă, dar şi crescătorii de animale sălbatice. Delicatesele produse la Borăscu din carne de muflon, cerb carpatin sau mistreţ vor fi comercializate în România, dar şi în alte ţări europene.

Fabrica de procesare a cărnii de vânat ar urma să-şi înceapă activitatea în prima parte a anului 2019. Vor fi produse bio, spune investitorul. Fabrica a fost concepută astfel încât să poată fi utilizată orice tip de carne, inclusiv de pui, vită sau porc. Unele preparate vor fi mixte.

„Firma SC Greenadel are în obiectul de activitate şi creşterea de animale sălbatice, printre altele. Avem trei crescătorii de vânat şi complex de vânătoare. Ca să valorificăm carnea pe care o producem acolo, ne-am gândit să facem o unitate de procesare a cărnii de vânat pentru care aşteptăm acum ultimul aviz şi o să începem construcţia acesteia. Am luat avizele de la DSV, DSP şi suntem în ultimă fază cu cel de la APM. Până la sfârşitul anului o să începem să facem construcţia”, a declarat Ion Iordache.

Noua construcţie va avea o serie de circuite, camere de frig, de păstrare, de tranşare, spaţii de afumare sau fierbere. Pentru animalele domestice va fi un flux tehnologic separat. Pentru punerea în funcţiune a acestei unităţi de procesare vor fi angajate câteva zeci de persoane. „Investiţia se ridică la circa un milion de euro. Avem un număr de 20 de locuri de muncă pentru făbricuţa noastră. Numai că, din punctul meu de vedere, crearea de locuri de muncă nu mai este o problemă pentru piaţa din România. Problema noastră este să plătim bine locurile de muncă pe care le avem şi să găsim soluţii, să ieşim într-o piaţă care se poate vinde la preţuri bune, să putem da salarii bune. Asta este soluţia pe care o putem aplica să aducem înapoi specialiştii care au plecat în străinătate. În ţară nu mai sunt oameni calificaţi cu care să poţi face treabă”, a mai spus Ion Iordache.

Materia primă pentru fabrica de procesare a cărnii de vânat va fi adusă de la crescătoriile de animale sălbatice înfiinţate în urmă cu câţiva ani pe raza comunei, dar şi a oraşului Turceni. În acestea se află în acest moment 1.200 de mistreţi, 150 de cerbi carpatini, 200 de cerbi lopătari şi aproximativ 150 de mufloni. Afaceristul Ion Iordache estimează că anul viitor se vor dubla efectivele de animale.

Vizualizări: 4,863

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: