Minerii din Oltenia, solidari cu ortacii din Hunedoara

Formaţiunile sindicale din Oltenia ale Fedraţiei Naţionale Mine Energie (FNME) s-au solidarizat cu sindicatele de la CE Hunedoara, companie intrată în insolvenţă. Liderii FNME spun că adresele au fost expediate la cele două sindicate ale federaţiei din Valea Jiului, Muntele şi Solidaritatea 99 de la Livezeni. "Am trimis astăzi fiecare sindicat din FNME de aici, din Oltenia, o adresă de solidaritate şi de sprijin faţă de colegii din Hunedoara. Însemnă să se sesizeze oamenii aceştia din Guvernul României că lumea nu mai e ca înainte. În sensul că, dacă nu vor să facă absolut nimic în aşezarea pe o linie normală a ceea ce înseamnă insolvenţă , nu să o lase la o firmă de apartament din Craiova, atunci s-ar putea să aibă o reacţie ce nu au mai avut până acum. E posibil ca pe anumite clauze din contract colegii de acolo să poată declanşa conflictul de muncă iar în momentul acela legea ne permite şi noi putem să ne solidarizăm cu ei", a declarat Dumitru Pârvulescu, preşedintele FNME.

Astfel de adrese ar fi trimis şi colegii acestora de la Centrala Nucleară de la Cernavodă şi Compania Naţională a Uraniului.

Vinerea trecută, mai mulţi mineri de la Lonea, Vulcan şi Lupeni au declanşat un protest spontan, înainte de a intra în schimbul al doilea, exprimându-şi îngrijorarea faţă de intrarea în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara şi faţă de pierderea locurilor de muncă.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: