Prima negociere pe marginea salariilor din CE Oltenia: Nu vom accepta să nu fie creșteri

Se anunță o ședință cu scântei, la finalul săptămânii, între oficialii Complexului Energetic Oltenia și liderii de sindicat. Se vor negocia veniturile salariaților. Sindicaliștii au atenționat din nou că nu vor accepta ca veniturile să rămână aceleași și vor cere să fie majorate.

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia a declarat că nu va accepta ca salariile să rămână nemodificate. „Vineri, o să fie o primă comisie de negociere. E vorba de salarizare. Să nu creadă că pot să vină cu justificări că nu sunt bani pentru măriri. Niciodată, SMEO nu va accepta, indiferent ce se va întâmpla, cu orice risc, să nu fie creșteri salariale pentru salariații din CE Oltenia. Nu poți să spui că nu știai acum un an, acum doi ani, nu știai de această situație. E vorba de prioritizarea investițiilor”, a declarat Gabriel Căldărușe, la Radio Infinit.

Și alți sindicaliști au declarat că vor milita pentru venituri mai mari. În timp ce unii au înaintat procente de 10 sau 15, alții au spus că salariile ar trebui dublate în minerit și energie.

Unele voci susțin că nu vor fi posibile majorări salariale dat fiind faptul că producătorul de energie a înregistrat pierderi uriașe în ultimii ani. Numai anul trecut, cifra pierderilor a depășit un miliard de lei.

Vizualizări: 3,293

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: