Minerii lui Condescu şi Creţan protestează în capitală. Separat!

Peste două sute de mineri din Oltenia vor participa la mitingul antiguvernamental de mâine din capitală, unii dintre aceştia urmând să vină la Bucureşti  îmbrăcaţi în şalopete.  Interesant este că aceştia reprezintă cele două sindicate din care provin, respectiv Federaţia lui Marin Condescu şi Federaţia lui Constantin Creţan, durerile generate de criza economică nereuşind să îi unifice pe sindicalişti nici măcar la acest protest.         

Sindicatul lui Creţan este mai nou pe scena socială a judeţului, liderul, destul de vocal, reuşind să atragă atenţia asupra sa inclusiv la mitingul PSD de 1 Mai la care a participat. Antrenamentul de atunci prinde bine pentru ce va fi mâine în capitală. Minerii afiliaţi sindicatului acestuia vor fi în număr de peste 100, alţi peste 100 urmând să reprezinte la miting filiala Gorj a Cartel Alfa, respectiv cei „ai lui Condescu”. Creţan declară că organizaţia pe care o conduce va avea şi reprezentanţi din Valea Jiului, dar mai puţini la număr, aceştia urmând să participe la o acţiune de protest ce va fi organizată tot miercuri la Lupeni.

„Iniţial doream să avem şi 100 de membri din Valea Jiului, dar pentru că noi ne plătim singuri deplasarea, nu avem bani ca alţii, am limitat participarea şi am decis să fim mai mulţi din Gorj care să facem deplasarea. Vor fi colegi care vor avea hainele de miner cu ei, dar nu vom avea doar mineri în delegaţie, ci şi pensionari sau femei de la o fabrică de confecţii, din Craiova, afiliate la sindicatul nostru”, spune Creţan, care menţionează că deplasarea în capitală se va face cu trenul sau cu autoturisme personale, un singur autocar fiind taxat pentru aducerea a 50 de sindicalişti în capitală.

SNLO nu are reprezentanţi din cauza şomajului tehnic

Alţi mineri vor merge la Bucureşti  din cadrul Complexurilor Energetice Turceni şi Rovinari, aceştia fiind afiliaţi la Cartel Alfa, din care face parte Federaţia Naţională Mine Energie condusă de Marin Condescu. Vicepreşedintele FNME, Viorel Temelescu, declară că Societatea Naţională a Lignitului Oltenia nu va avea reprezentanţi la acţiunea de protest întrucât angajaţii acestei unităţi sunt, de ieri, în şomaj tehnic, pentru două săptămâni. În şomaj tehnic sunt şi angajaţii CE Turceni, pe partea minieră, unitatea urmând să aibă totuşi reprezentanţi la mitingul la care ar urma să fie prezenţi mii de oameni din toată ţara.

„Vor fi colegi de la Turceni şi Rovinari care vor merge la Bucureşti. Noi am fost solicitaţi de către filiala judeţeană a Cartel Alfa să facem deplasarea, dar, din câte ştiu, în capitală vor ajunge şi reprezentanţii altor sindicate, inclusiv de la Poliţie, pentru că şi ei sunt nemulţumiţi de situaţia în care se află. Nu avem nicio treabă cu decizia luată de alte sindicate de a se implica în acţiunea de protest. Noi am fost solicitaţi de Cartel Alfa, la care suntem afiliaţi, facem deplasarea şi ne alăturăm grupului de la Cartel Alfa”, menţionează Temelescu. Sindicaliştii au decis să iese mâine în stradă şi să protesteze la Bucureşti în număr mare împotriva preconizatelor reduceri de salarii şi pensii, măsurile de austeritate nefiind pe placul bugetarilor.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: