Minerii nu se grăbesc să ridice cota de cărbune

Angajații Complexului Energetic Oltenia nu se grăbesc să ridice cota de cărbune. Deși pot primi până la zece tone de cărbune, aceștia nu au dorit să-l ridice în iulie, ci din august încolo. Cererile mai pot fi depuse până la sfârșitul lunii iulie.

Data limită pentru înregistrarea cererilor este 31 iulie. Programări s-au făcut deja în mai multe cariere, dar cele mai aglomerate luni, din experiența anilor trecuți, vor fi august și septembrie. „Până pe 31 iulie, se mai pot depune cereri pentru cărbune. Se acordă. Au început programările deja. Se acordă la fiecare subunitate. În iulie, puțini au dorit să ridice cota de cărbune. Lunile august și septembrie sunt pline în ridicarea acestei cote de cărbune”, a explicat Ion Rușeț, consilierul Directoratului companiei.

Minerii și energeticienii vor putea cumpăra zece tone de cărbune la preț redus.  „Toți salariații au primit în tichete cadou suma de 1.080 de lei în aprilie. Aceasta este cota de combustibil. Cei care doresc să ridice cărbune, vor face cerere și vor plăti acest cărbune. Nu vor plăti la prețul pe care îl avem stabilit pentru terți decât dacă depășesc zece tone”, a mai adăugat Rușeț, la Tele3.

Anul trecut, mai mult de jumătate din salariați au dorit cărbune pentru încălzirea locuințelor.

Vizualizări: 2,741

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: