Minerii și energeticienii anunță reluarea protestelor

Au trecut trei săptămâni de când Înalta Curte de Casație și Justiție a publicat motivarea deziciei prin care a stabilit că Legea 197/2021 le recunoaște retroactiv minerilor și energeticienilor din termocentralele pe cărbune condițiile speciale de muncă.

Au trecut trei săptămâni și legea încă nu se aplică. Casa de Pensii Gorj a respins astăzi cererea de pensionare depusă de Daniel Dănilă, unul dintre cei care au protestat doi ani pentru aplicarea legii. Și Casa de Pensii Dolj a răspuns unui salariat, Florin Cimpoieru, că legea nu poate fi aplicată pentru că nu a fost suficient timp pentru schimbarea softului informatic.

Este incredibil cât de mult poate fi tergiversată o lege și prin câte metode. Să promiți doi ani, ca politician, că legea se va aplica de la o zi la alta, dar funcționari plătiți de stat să o blocheze tot atâta timp, este deja o temă ce cercetare pentru specialiști în boli mintale.

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, anunță că vor fi reluate protestele. “Vă informez că Sindicatul Energia Rovinari va continua lupta și acțiunile sindicale atât pe calea justiției, contestând în instanță toate deciziile respinse de casele de pensii, cât și prin reluarea protestelor împotriva acestui ABUZ al Guvernului României, făcut împotriva minerilor și energeticienilor din această activitate!”, a spus Tomescu.

Vizualizări: 2,089

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: