Minerii vor să plece la muncă în străinătate

Nicu Bunoaica, lider sindical în zona Lupoaia, a spus că mulţi dintre salariaţii mai tineri ai Complexului Energetic Oltenia se gândesc să renunţe şi să plece la muncă în străinătate. Motivul este acela că salariile au rămas prea mici în raport cu munca grea şi cu riscurile asumate. „Sunt tot mai mulţi salariaţi care îmi spun că vor să plece din companie. Mai ales din zona Roşiuţa, care sunt mai tineri şi vor să plece la muncă în străinătate“, a spus Bunoaica la Gorj TV.

Acesta susţine că nu poate înţelege de ce în continuare se fac angajări la TESA, iar reducerile, atunci când sunt programe de restructurare, se fac în producţie. „Este de domeniul fantasticului, se fac restructurări în producţie şi fac angajări la TESA. Prea multe dame la sediul executiv al CEO, am crezut la un moment dat că s-a deschis o fabrică de tricotaje. Toţi şi-au băgat pe cineva. Vin pe bandă, la comandă. În producţie nu mai sunt sudori, electricieni. Noaptea iau oamenii şi îi mută de la un excavator la altul“, a mai spus Bunoaica.

Pentru anul viitor sunt prevăzute 200 de concedieri colective, cu plăţi compensatorii, deşi un document al companiei arăta că este un deficit de 4.000 de salariaţi în zona productivă. (A.A.)

Vizualizări: 6,772

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: