Ministerul Energiei promite din nou banii din PNI

„Vom avea primele plăţi pentru Rovinari, prin Planul Naţional de Investiţii, în luna decembrie”, a anunţat secretatul de stat din Ministerul Energiei, Doru Vişan. Sunt deja câţiva ani de când Complexul Energetic Oltenia a făcut mai multe investiţii prinse în PNI şi ar fi trebuit să primească înapoi un sfert din contravaloarea acestora, fiind vorba de multe milioane de euro. Sunt câţiva ani de când se promite deblocarea fondurilor, dar nu se întâmplă nimic.

Anul trecut a fost promisă rambursarea a 7,5 milioane de euro în contul investiţiei ,,Reabilitarea şi modernizarea blocului nr. 7, pe lignit”  de la Işalniţa şi 20,5 milioane de euro pentru ,,Reabilitarea şi modernizarea blocului nr. 4, de 330 MW, pe lignit” de la Termocentrala Rovinari.

Nici fostul guvern, nici actualul nu au reuşit deblocarea banilor. Vişan spune că a fost nevoie de o simplificare a procedurilor, iar primii bani vor ajunge la complex luna viitoare. Mai mult, promite că vor fi prinse pe PNI investiţiile care se derulează în prezent la modernizarea grupului 5 de la Rovinari şi grupului 3 de la Turceni. (A.A.)

Vizualizări: 1,220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: