Ministerul face simpozion la Târgu Jiu, pe Legea Sănătăţii

Cadrele medicale din județ dar și conducerea Spitalului Județean de Urgență vor participa joi la un simpozion organizat de Ministerul Sănătății la Târgu Jiu. În cadrul simpozionului, toți cei prezenți vor putea face propuneri privind noua lege a sănătății. De altfel, președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a anunțat ieri că vor pune toți umărul în vederea elaborării unui nou proiect de lege care să fie pe placul tuturor. Directorul Spitalului Județean, Vasile Stănculete, s-a gândit deja la o propunere.

Cadrele medicale dar şi reprezentanți ai Consiliului Județean Gorj vor contribui la elaborarea unui nou proiect de lege a sănătății. Aceștia au fost convocați joi la un simpozion organizat de Ministerul Sănătății pe această temă. ”Există o acțiune a Ministerului Sănătății de organizare a unui simpozion care să vină cu propuneri la noul proiect al legii sănătății. Din câte am înțeles, vor să ne consulte pentru elaborarea unui alt proiect”, a declarat Vasile Stănculete, managerul Spitalului Județean Gorj. În acest moment nu se ştie cine va participa din partea Ministerului.

Călinoiu: ”Punem toți umărul la o nouă lege”

Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, va lua și el parte la dezbateri și va veni cu propuneri oportune. În afară de simpozionul organizat de minister, Călinoiu spune că va iniția o dezbatere a proiectului în rândul cadrelor medicale pentru a găsi cele mai bune soluții. ”O să inițiem și noi o dezbatere astfel încât să venim cu cele mai bune propuneri. Direcția de Sănătate Publică va face același lucru, trebuie să punem toți umărul la o nouă lege”, a declarat Ion Călinoiu.

PROPUNERE

Vasile Stănculete s-au gândit deja la o propunere. Acesta vrea o separație definitivă între medicina particulară și medicina de stat. ”Părerea mea este că trebuie făcută o separare definitivă între sistemul de stat și cel privat. Așa se vor rezolva toate gâlcevile, medicii să-și aleagă, ori la stat ori privați”, a declarat Stănculete.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: