Ministrul Agriculturii vine mâine în Gorj

Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii, va veni mâine în Gorj. Acesta şi-a programat deja o întâlnire cu directorii instituţiilor cu profil agricol, la sediul Instituţiei Prefectului, pentru a i se aduce la cunoştinţă problemele cu care se confruntă judeţul la ora actuală. Daniel Constantin va participa şi la Conferinţa Naţională de Ştiinţă a Solului care va avea loc în judeţul Gorj, după ce această activitate s-a desfăşurat, până miercuri, în Dolj. Reprezentanţii Direcţiei Agricole Gorj nu exclud posibilitatea ca ministrul să-şi prelungească vizita până vineri pentru a putea asista şi la alegerea Comitetului Judeţean de Iniţiativă pentru constituirea Camerelor Agricole.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, este aşteptat mâine la Târgu Jiu pentru a discuta despre problemele judeţului Gorj. Vizita sa a fost confirmată de către reprezentanţii Instituţiei Prefectului. Ba mai mult, directorii instituţiilor cu profil agricol au fost anunţaţi încă de ieri că sunt invitaţi la o întâlnirea cu ministrul programată pentru joi, ora 12, la Prefectură.

Conducerea Direcţiei Agricole Gorj spune că şefii instituţiilor cu profil agricol vor avea posibilitatea să-şi prezinte fiecare problemele cu care se confruntă în această perioadă. “Joi, domnul Ministru al Agriculturii se va întâlni cu reprezentanţii Direcţiei Agricole, ai Direcţiei Sanitar Veterinare, ai Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, ai Oficiului Judeţean pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, ai Oficiului Judeţean de Reproducţie a Animalelor, ai Compartimentului de Dezvoltare Rurală, ai Agenţiei de Îmbunătăţiri Funciare, ai Camerei Agricole şi ai altor unităţi cu profil agricol. În cadrul întâlnirii, fiecare instituţiei va ridica diferite probleme”, a declarat Ion Popescu, directorul Direcţiei Agricole Gorj.  

Ministrul are o agendă încărcată

Ministrul Daniel Constantin are o agendă încărcată la sfârşitul acestei săptămâni. Tot joi acesta va participa şi la Conferinţa naţională pentru ştiinţa solului, care se va muta la Gorj pentru patru zile. Conferinţa cu tema “Starea de calitate a resurselor de sol şi protecţia mediului în Oltenia”, organizată de Societatea Naţională Română pentru Ştiinţa Solului, se desfăşoară de câteva zile în judeţul Dolj. De asemenea, vineri, la nivelul judeţului Gorj se alege Comitetul Judeţean de Iniţiativă pentru Constituirea Camerelor Agricole, iar reprezentanţii Direcţiei Agricole Gorj spun că este posibil ca ministrul să-şi prelungească vizita pentru a participa şi la această acţiune. “În funcţie de programul său, există posibilitatea ca domnul ministru să-şi prelungească vizita până vineri pentru a putea participa şi la alegerea Comitetului Judeţean de Iniţiativă pentru constituirea Camerelor Agricole. Acest comitet va fi alcătuit din 11 persoane: directorul Direcţiei Agricole, un reprezentant al Inspectoratului Teritorial Silvic, un reprezentant al Instituţiei Prefectului şi 8 membrii din rândul asociaţiilor agricole. În cazul în care vor fi mai multe persoane ce vor dori să fie membrii se va proceda la o tragere la sorţi”, a mai precizat Ion Popescu.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: