Schela petrolieră din Turburea a fost închisă. Ce pretenții are primarul!

S-a închis schela petrolieră din comuna gorjeană Turburea. Compania de petrol și gaze OMV a renunțat la această investiție, considerând-o neprofitabilă. Dintre oamenii angajați acolo, circa 100 au fost concediați și prea puțini au fost selectați să fie mutați la altă stație de prelucrare a gazului. Ca o reparație morală, primarul din Turburea speră ca fostul investitor să cedeze clădirile pe care le folosea în comună.

Schela petrolieră și-a încheiat activitatea de la sfârșitul anului trecut. Salariații au fost anunțați că activitatea se va muta în altă localitate.

Primarul din Turburea, Ion Bîrcă, a anunțat că poartă discuții cu reprezentanții companiei de petrol să predea primăriei clădirile pe care le folosea.

Acestea sunt oricum degradate, spune primarul, și ar face în acest fel, o reparație morală față de localnicii din comună. „În Turburea, funcționa o schelă de gaze. Nu mai este. Ne-ar rămas acel obiectiv cu clădirile ocupat. Mai este până vor lua totul din clădiri. Cred că este o reparație morală față de localnici să ne dea stația de apă și clădirile. Multe nici nu au autorizație de construcție. Erau făcute înainte de 1990”, a mai declarat Bîrcă, la Accent TV.

Vizualizări: 2,248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: