Ordonanța pentru salvarea CE Oltenia, nepublicată

Au trecut trei zile de la adoptarea în ședință de guvern a ordonanței de urgență pentru acordarea unui ajutor de salvare Complexului Energetic Oltenia, dar documentul nu a fost încă publicat în Monitorul Oficial. În lipsa publicării, ordonanța nu poate intra în vigoare. Sunt voci care susțin că ordonanța nici nu mai poate fi publicată, câtă vreme avem un guvern interimar.

„Ordonanțele de urgență ale Guvernului care nu au fost transmise Camerei Deputaților și Monitorului Oficial și nu au fost publicate în Monitorul Oficial al României, după data la care a fost publicată moțiunea de cenzură prin care Guvernul a fost demis, nu mai pot fi publicate, deoarece Guvernul după această dată nu mai poate să ia nicio decizie cu privire la o ordonanță de urgență sau alte măsuri, altele decât interesează administrarea curentă a treburilor țării", a declarat Toni Greblă, fostul secretar general al guvernului, pentru Mediafax.

Ordonanța prin care CE Oltenia ar fi putut lua un credit de 1,2 miliarde de lei din trezorerie a fost adoptată marți, dar miercuri guvernul a fost demis. Joi, președintele Iohannis l-a desemnat tot pe Ludovic Orban să formeze un nou guvern. Ar putea dura însă câteva săptămâni, iar pe perioada interimatului nu pot fi adoptate ordonanțe de urgență.

Guvernul a adoptat marți 25 de ordonanțe de urgență, al căror text este încă secret pentru public, nefiind publicate nici în monitor, nici pe site-ul guvernului, fapt fără precedent în România. Asta deși vorbim de ordonanțe care modifică modul de vot, dar și pe cel de finanțare al sistemului medical.

Vizualizări: 2,411

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: