OUG pentru salvarea CE Oltenia ar putea fi lovită de nulitate

Situație fără precedent în România. Guvernul a adoptat marți seara 25 de ordonanțe de urgență, printre care și cea care prevede acordarea unui ajutor de stat pentru Complexul Energetic Oltenia. Numai că ordonanța nu a fost publicată în Monitorul Oficial, ca multe dintre actele normative adoptate marți.

Miercuri însă a fost publicată demiterea guvernului prin moțiune de cenzură, înainte ca actele normative adoptate marți să ajungă la Monitorul Oficial.

Juriștii spun că este o situație fără precedent și nu este clar dacă respectivele acte normative mai pot fi publicate și sub semnătura cui. În lipsa publicării, actele normative nu pot intra în vigoare.

CE Oltenia ar urma să primească un credit din trezorerie de 1,2 miliarde de lei, fără de care există riscul să își închidă porțile. Marți era ultima ședință de guvern în care putea fi adoptată ordonanța de urgență, deoarece până la alegerile anticipate vom avea cel mai probabil un guvern interimar, care nu poate adopta astfel de reglementări. (A.A.)

Vizualizări: 4,560

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: