Ministrul Energiei nu înţelege de ce nu scade preţul la curent

Preţul energiei pe bursă este mult mai mic decât în alte perioade ale anului şi, cu toate acestea, tarifele finale plătite de consumatori la electricitate nu au scăzut, a declarat, marţi, ministrul Energiei, Toma Petcu, în comisiile parlamentare de specialitate reunite pentru a aviza bugetul pe 2018 al ministerului.

„Ministerul Energiei nu este autoritate de stabilire a preţurilor, dar am atras atenţia celor de la ANRE (Autoritatea de Reglementare în Energie - n.r.), de fiecare dată când au decis majorări, dacă acestea sunt fundamentate. Putem să ne uităm pe piaţa de tranzacţii zilnice, pentru că de acolo au venit majorările, acum în această perioadă preţurile sunt mult mai mici decât în alte perioade ale anului, dar acest lucru nu se vede şi în tarife”, a spus Petcu, răspunzând la întrebarea unui parlamentar.

Potrivit acestuia, consumatorii casnici pot găsi oferte mai bune dacă încheie contracte pe piaţa liberă. Ministrul a amintit şi de faptul că ministerul şi ANRE au decis să realizeze un control amplu, inclusiv pe teren, în ceea ce priveşte investiţiile făcute de companiile energetice, pe marginea cărora aceste companii au cerut majorări de tarife. (A.A.)

Vizualizări: 434

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: