Amendamentele PNL la bugetul propus de guvernul Tudose

PNL a depus luni peste 350 de amendamente la bugetul pentru 2018. Deputatul de Gorj Dan Vîlceanu a fost desemnat de Biroul Executiv al Partidului Național Liberal să facă parte din echipa care elaborează poziția politică a partidului, dar și amendamentele în privința bugetului de stat pe anul 2018.

Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a precizat că unul dintre amendamente vizează drepturile pensionarilor. "Principalele amendamente legate de pensionari au fost respectarea Legii 263 în ceea ce privește indexarea pensiilor și majorarea pensiilor începând cu 1 ianuarie. Aici vorbim despre un drept legal al pensionarilor de a li se majora pensia începând cu 1 ianuarie. Pe calculul nostru, indexarea ar trebui să fie făcută, punctul de pensie ar trebui să fie într-un procent de 9%, chiar cu 1 ianuarie. Așa cum știți, pe legea bugetului și pe ordonanțele emise de către Guvernul PSD-ALDE, ei doresc majorarea punctului de pensie cu 100 de lei, începând cu 1 iulie", a precizat Vîlceanu.

Cere bani pentru drumul care leagă Târgu Jiu de Herculane

Deputatul Dan Vîlceanu a depus un amendament prin care propune alocarea a opt milioane de lei în vederea reabilitării Drumului Naţional 67 D, Târgu Jiu, Tismana, Padeş, Baia de Aramă, Masivul Godeanu, staţiunea Herculane.

Deputatul de Gorj a motivat amendamentul prin faptul că DN67 D este un drum comercial şi de pasageri important, care poate asigura tranzitul spre mai multe drumuri naţionale şi europene, care merg către Serbia sau Ungaria. Porţiunea din acest drum pentru care exista oportunitatea de reabilitare are 42 de km, între localităţile Târgu Jiu şi Baia de Aramă. În 24 august 2016, s-a emis de către Guvern o hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru acest tronson.

Vizualizări: 538

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: