Ministrul Evident loveşte din nou

Dacă aş fi scenarist şi regizor, aş face un film despre Vlădescu. Vlădescu pare genul de nihilisto-plezirist (al doilea adjectiv şi l-a autoatribuit) care ar da foarte bine pe ecran. Aproape la fel de prost pe cât dă în Guvern. Cel mai pretabil cred că ar fi la comedii. Ar putea, de exemplu, să joace rolul celebrului personaj din desene animate Căpitanul Evident. Super-eroul care spune lucruri pe care le ştia toată lumea, dar cu o voce cavernoasă şi cu multă emfază. Apoi se aude o temă melodică (de genul ta-na-na-ta-daaaam!) şi vocea povestitorului, la fel de dură: ”Căpitanul Evident loveşte din nou!”.

Duminică, Ministrul Evident a zis că măsura indexării TVA-ului cu 5% este una proastă. Ta-na-na-ta-daaaam! Luni, a ieşit iar la o conferinţă de presă şi a spus că românii o vor duce foarte rău la anul. Ta-na-na-ta-daaaam! Cineva pare să-l fi însărcinat pe Vlădescu să ne ia la mişto enunţându-ne evidenţe. Evidențe și atât. De soluţii de ieşire din criză nu am auzit decât la Dan Voiculescu, şi asta doar pentru că a fost la Antena 3, unde prostiile lui sunt privite ca (mă scuzaţi) colaci de salvare.

Eu pot să afirm şi să vă confirm faptul că nu mă pricep la economie câtuşi de puţin. La primul termen economic de semi-specialitate m-am ridicat de la masă, mi-am plătit consumaţia şi-am plecat să-mi văd de treabă. Nu am înţeles nici măcar introducerea şi pozele din manualul de economie de clasa a unşpea. Acum, am auzit că Vlădescu ar fi un economist strălucit, cu viziune şi ingeniozitate. Problema e următoarea: atunci de ce înţeleg eu tot ce zice?! 

www.mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: