Ministrul Muncii se gândește din nou la regionalizarea instituțiilor

Anumite instituții din coordonarea Ministerului Muncii ar putea fi comasate. Cel puțin asta a dat de înțeles ministrul Muncii, Violeta Alexandru, prezent miercuri la Târgu Jiu. Ministrul a spus că nu exclude această variantă, gândindu-se și la o eventuală regionalizare a unor instituții.

În România sunt multe instituții care se află în subordinea Ministerului Muncii, ceea ce poate duce la o comasare a acestora. Prezentă la Târgu Jiu, Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a spus că această discuție se va relua în perioada următoare și că vrea o eficientizare a tuturor instituțiilor ministerului.

”Nu știu dacă sunt multe, dar pot fi eficientizate, asta vă pot spune clar. Nu exclud o comasare. Genul acesta de decizii se iau atunci când ai o stabilitate pentru a putea să le gândești și să le verifici într-un timp rezonabil. Aveam în vedere regionalizarea unora dintre instituțiile Ministerului Muncii și nu am renunțat la această idee. Prioritatea zero a fost să-i ajutăm pe români, cel puțin de când am intrat în pandemie. Am cerut mobilizare pentru mai multe instituții, mai ales Caselor de Pensii. Sigur voi relua această discuție împreună cu colegii mei”, a spus Violeta Alexandru. 

În rândul unor bugetari există temerea pierderii locurilor de muncă după alegeri, dar pe de altă parte reforma administrativă promisă de mai multe guvernări ar fi necesară.

Vizualizări: 1,459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: