Ivăniși despre închiderea piețelor: Marii retaileri duduie, iar autohtonul îl închidem

Candidatul Partidului Ecologist Român Gorj pentru Camera Deputaților, Nicolae Ivăniși, a reacționat la anunțul autorităților, care vor să închidă târgurile și piețele în contextul pandemiei de coronavirus.

Ivăniși acuză faptul că este o nouă lovitură dată micului producător român, care nu își mai poate vinde produsele. Dar, mai spune candidatul PER Gorj, marile centre comerciale, unde găsim în general marfă de import, rămân deschise. “Lăsăm marketuri deschise, lăsăm mall-uri deschise, dar închidem piețe. Deja în momentul ăla lovești în autohtonul tău încă o dată, pentru a suta, mia oară îi lovești, economic vorbind. Până la urmă, e bănuțul ăla pe care și-l face piețarul nostru”, a spus Ivăniși la Radio Accent.

Nicolae Ivăniși spune că micii fermieri se vor confrunta în această perioadă și cu pesta porcină, care ca prin minune apare în noiembrie, înainte de tradiționala tăiere a porcului de Crăciun. “A venit noiembrie, trebuie să tăiem porcul, apare pesta porcină. Ce ne facem acum? Ne mai și închiseră piețele, să nu mai poată țăranul nici să își vândă porcul măcar, ca să înțelegeți. Sunt oameni care trăiesc din asta. La țară sunt oameni care trăiesc din asta. Își cresc 10-15 porci, 30-50 de curci, trăiesc din munca lor”, a mai spus candidatul PER Gorj. “Marii retaileri duduie, iar autohtonul îl închidem”, a concluzionat Ivăniși.

Presiunea publică a fost una uriașă după ce președintele Iohannis a anunțat închiderea piețelor și târgurilor, astfel că autoritățile au cedat parțial, lăsând să funcționeze piețele deschise.

Nu este însă deloc explicabil de ce o piață închisă nu poate funcționa dacă respectă aceleași reguli ca și centrele comerciale, dar nici de ce sunt închise târgurile, care au loc în aer liber și unde poate fi limitat numărul persoanelor care au acces în funcție de suprafață. (A.A.)

Vizualizări: 1,967

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: