Ministrul Petcu îl trimite pe Moş Crăciun la CEO

Ministrul Energiei, Toma Petcu, are o veste bună pentru Complexul Energetic Oltenia. În decembrie o să primească primii bani pe PNI, pe care îi aşteaptă de câţiva ani. „Am deblocat acest PNI, Programul Naţional de Investiţii, un program foarte important, cu sume considerabile. Din păcate, a fost blocat în ultimii ani. Am reuşit să-l deblocăm, iar din decembrie începem primele tranşe de plată către companii. Primul beneficiar va fi Complexul Energetic Oltenia”, a spus Petcu.

Acesta a spus că banii primiţi se vor regăsi tot în investiţii făcute în modernizare. Complexul Energetic are de primit peste 20 de milioane de euro. PNI este un program prin care companiile din energie ar fi trebui să recupereze 25% din sumele investite în modernizare, la anumite obiective.

Şi anul trecut a fost promisă rambursarea a 7,5 milioane de euro în contul investiţiei ,,Reabilitarea şi modernizarea blocului nr. 7, pe lignit”  de la Işalniţa şi 20,5 milioane de euro pentru ,,Reabilitarea şi modernizarea blocului nr. 4, de 330 MW, pe lignit” de la Termocentrala Rovinari. (A.A.)

Vizualizări: 3,674

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: