Ministrul sportului vrea să aducă suporterii pe stadioane din ianuarie

Noul ministru al Sportului, Eduard Novak, a făcut luni un anunț care poate părea surprinzător în contextul pandemic actual. Acesta a vorbit  despre revenirea suporterilor pe stadioane precizând că şi-ar dori ca meciurile să se joace cu suporteri din luna ianuarie.

Suporterii din România nu au mai avut voie să participe la meciurile din Liga 1 încă din luna iunie, după ce sezonul 2019 – 2020 a fost reluat, iar Carol Eduard Novak vrea să facă o schimbare în acest sens.

Ministrul Tineretului și Sportului, Carol-Eduard Novak a anunțat că și-ar dori ca la reluarea meciurilor din sezonul 2020 – 2021 suporterii să aibă voie să meargă pe stadioanele din România.  „Vreau oameni din ianuarie în tribune, dar nu ține numai de mine, ține și de Ministerul Sănătății. Îmi doresc cât mai repede să dăm șansa sportului să fie din nou în condiții normale, dar avem nevoie de oameni sănătoși în România”, a mărturisit Carol-Eduard Novak, la televiziunea Digi 24.

Chiar dacă ministrul Tineretului și Sportului își dorește ca suporterii să revină pe stadioanele din România, șansele ca acest lucru să se întâmple sunt mici, toate acestea deoarece situația epidemiologică de la ora actuală nu va permite.

Ministrul Eduard Novak are 44 de ani şi este campion paralimpic la ciclism. 


Născut pe 28 iulie 1976, la Miercurea Ciuc, Eduard Novak este singurul campion paralimpic din România, la Jocurile de la Londra din anul 2012.

Acesta a practicat patinajul viteză, iar în anul 1996 a suferit un accident de mașină în urma căruia a trebuit să îi fie amputat piciorul drept.

Nu s-a dat bătut și s-a apucat de paraciclism, devenind campion mondial în Canada, în 2013, în proba de contratimp şi în proba de fond, campion mondial pe velodrom la Los Angeles în 2012, campion Mondial la cursa de contratimp şi vicecampion mondial la proba de font la Roskilde în 2011 şi campion Mondial la proba de şosea şi vicecampion la proba de contratimp în Italia în anul 2009. La începutul acestui an, Eduard Novak a câștigat trei medalii la Campionatele Mondiale de paraciclism pe velodrom de la Milton, Canada: două de bronz și una de argint.

Mai mult decât atât, acesta vrea să participe și la Jocurile de la Tokyo, de anul viitor, chiar dacă a devenit ministrul Tineretului și Sportului.

Vizualizări: 522

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: